Belföld

Előbbre hozza a leépítéseket a British Airways

A British Airways más légitársagokhoz hasonlóan az iraki háború miatt szűkíti kapacitását, 4 százalékos mérséklést hajt végre. Egyidejűleg a 2004 márciusáig végrehajtásra tervezett létszámleépítési tervét 2003 szeptemberére hozza előbbre - jelentette be szerdán a brit légitársaság. A BA egyben valamennyi beruházását újabb elemzésnek veti majd alá.

A kapacitások mérséklését részben a járatok ritkításával, részben kisebb gépek üzembe állításával hajtják végre áprilisban és májusban. A forgalom felülvizsgálata elsősorban a transzatlanti járatokat és a közel-keleti BA-járatokat érinti.

Az új elképzelés szerint 13 ezer állást számolnának fel még 2003 szeptemberéig az eredetileg tervezett 2004 márciusi határidő helyett. Felgyorsítják tehát a létszámleépítési tervet, amit még 2001-ben jelentették be. Eddig 9740 állást szüntettek be a 2001 szeptemberi new yorki terrorista támadás óta.

A BA egyben bejelentette, hogy május végéig a napi hét London-New York járatból egyet, a két, napi London- Chicago járatból szintén egyet törölnek, ami a transzatlanti járatokon 6 százalékos kapacitáscsökkentést jelent. A közel-keleti járatokon a kapacitáscsökkentés mértéke 26 százalékos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik