Belföld

Eddig húsz amerikai halott az iraki harcokban

A Pentagon nyilvánosságra hozta a háború amerikai áldozatainak legújabb, kedd esti listáját. Eszerint 20 amerikai halt meg eddig, és ketten estek fogságba.

A részletes adatok szerint a (békeidőben) Camp Lejeune-ben, Dél-Carolinában állomásozó 2. expedíciós dandárból kilenc tengerészgyalogos esett el a Nasszirija körüli harcokban.

A Camp Lejeune-i 2. expedíciós dandár egyik tengerészgyalogosa autóbalesetben halt meg.

A szintén Camp Lejeune-i 2. páncélosdandár egyik tengerészgyalogosa fegyverbalesetben hunyt el Irakban.

Egy 19 éves tartalékos, egy portlandi (Oregon állambeli) egységhez tartozó katona szombaton autóbalesetben vesztette életét.

A Fort Campbellben, (Kentuckyban) állomásozó 101. légideszant hadosztály egyik tisztje a március 22-ei támadás következtében halt meg, amikor egy áruló amerikai katona kézigránátokat dobott társai sátrára a kuvaiti Camp Pennsylvania táborában.

Egy amerikai tiszt hunyt el március 22-én, amikor március 22-én a Royal Navy (a brit haditengerészet) két helikoptere összeütközött a Perzsa-öböl fölött.

Két tengerészgyalogos március 21-én Dél-Irakban, harc közben esett el.

Négy tengerészgyalogos március 20-án hunyt el, amikor CH-46-os helikopterük Kuvaitban lezuhant.

Hadifoglyok:

A Fort Hood-i (Texas) 227. repülőezred két helikopterpilótája, akiknek a gépét március 23-án lőtték le az irakiak.

Ugyanakkor a francia AFP hírügynökség megjegyzi, hogy hiányzik a hadifoglyok Pentagonban összeállított listájáról az az öt katona – köztük egy nő -, akik a Fort Bliss-i logisztikai egységhez tartoztak, s akiket az iraki televízió is bemutatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik