Belföld

Legalább 30 elszenesedett holttest Násziríjánál

Két autóbusznyi elszenesedett holttestet látott a dél-iraki Násziríjától északra vezető országút mentén a Reuters tudósítója azt követően, hogy a térségben a szövetséges légierő csapást mért az iraki erőkre az amerikai tengerészgyalogosok átkelését támogatva az Eufrátesz folyón.

Sean Maguire legkevesebb 30 tetemet számlált össze, amelyek egy busz és más gépjárművek roncsai között hevertek a várostól 20 kilométerre északra, ahol a tengerészgyalogosok megtörték a fidájínok, azaz a Baasz iraki állampárt irreguláris csapatai harcosainak az ellenállását.

“A bombák robbanása hatalmas erejű lehetett, mindenfelé feldarabolt holttesteket, fejetlen hullákat és szétszaggatott végtagokat láttunk az út mentén” – számolt be róla a brit tudósító. Maguire, aki az 1. tengerészgyalogos hadosztállyal tart észak felé, két felborult és kiégett autóbuszról, valamint ugyancsak két hasonló sorsa jutott teherautóról, valamint szétroncsolódott gépkocsikról tett említést. Mindegyik jármű Násziríja felé tartott.

A tudósító nem látott fegyvereket, és ebből arra következtetett, hogy azokat a térségén átgázoló amerikai csapatok már be is gyűjtötték, ugyanakkor találkozott egy fogolycsoporttal. A 25-30 férfi feltehetően a támadás túlélője, némelyikük az irreguláris erők fekete egyenruháját viselte. Maguire végezetül beszámolt arról is, hogy az út közepén egy hatalmas fekete gödör éktelenkedett, amelyet az egyik becsapódott bomba vájt ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik