Belföld

Történelem(oktatás) vége…?

admin
admin

2003. 03. 17. 07:58

A történelemoktatás megszüntetésének ötletét olvasták ki a történelemtanárok egy javaslatból - írja a Népszabadság. Báthory Zoltán volt oktatási helyettes államtitkár szerint csak a nemzeti alaptanterv revíziójáról van szó. Magyar Bálint oktatási miniszter képtelenségnek tartja, hogy éppen róla feltételezik a történelem tanításának eltörlését.

“Kérünk minden kollégát, hogy valamennyi rendelkezésre álló fórumon fejtse ki véleményét a történelemtanítás érdekeit súlyosan sértő koncepcióval szemben!” – áll a Magyar Történelmi Társulat tanári tagozatának körözvényében, amelyben tájékoztatja az általános és középiskolai történelemtanárokat arról, hogy veszély fenyegeti a történelemoktatást. A felhíváshoz mellékelték az Eötvös József Szabadelvű Pedagógiai Társaság Ember és társadalom címmel közreadott tervezetét, amely a múlt év végén jelent meg az Új Pedagógiai Szemlében.

A Nemzeti Alaptanterv – 2002 – Vitaanyag jelzéssel megjelent javaslat komplex formában tervezi tanítani az emberismeretet, a történelmet és a társadalomismeretet. Szerzői az Ember és társadalom címmel jelzett műveltségi terület oktatását két szintre bontják. Az első–hatodik évfolyam tanulóit megismerteti a témával, a hetedik–tizenkettedik évfolyamon pedig magas szinten tárgyalja a műveltségi területhez szükséges tudnivalókat.
[Népszabadság]

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Saudi soldiers stand guard as a Saudi air force cargo plane, carrying aid, lands at an airfield in Yemen's central province of Marib, on February 8, 2018. (Photo by ABDULLAH AL-QADRY / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.