Belföld

Pat Cox online fórumon válaszol a magyar érdeklődők kérdéseire

A környező országok parlamentjeinek vezetőit, küldötteit látja vendégül pénteken Budapesten Szili Katalin.

A magyar Országgyűlés elnöke által kezdeményezett találkozón az európai integrációról, valamint a biztonság- és védelempolitikai együttműködésről lesz szó. Hazánkba látogat Pat Cox az Európai Parlament elnöke is.


A tanácskozáson Horvátországot Zdravko Tomac, a parlament alelnöke, Romániát Valer Dorneanu, a képviselőház elnöke, Alexandru Lapusan és Borbély László képviselők, valamint Viorel Marian Pana, a szenátus elnökhelyettese, Szerbia-Montenegrót Milan Lucic, a törvényhozás főtitkára, Szlovákiát a parlament egyik alelnöke, Szlovéniát Lojze Peterle, az európai ügyek bizottságának elnöke, Ukrajnát pedig Volodimir Litvin, a parlament elnöke képviseli.

Medgyessy Péter miniszterelnökkel, Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével és Szent-Iványi Istvánnal, az Országgyűlés európai integrációs ügyek bizottságának elnökével is találkozik ma Budapesten Pat Cox, az Európai Parlament (EP) elnöke, aki hivatalos látogatást tesz Magyarországon.

A nap folyamán részt vesz egy beszélgetésen a közgazdaságtudományi egyetem hallgatóival, ellátogat a Pest megyei Kartalra, ahol gazdákkal, az agrárium képviselőivel találkozik, majd eszmecserét folytat a magyar szakszervezetek vezetőivel.

Baja Ferenc, a Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatal vezetője kalauzolása mellett Pat Cox a kormány hivatalos internet oldalán (http://www.magyarorszag.hu) online-fórumon válaszol az érdeklődők kérdéseire.

Este Pat Cox Medgyessy Péter miniszterelnök kíséretében átsétál az Európa-hídon, majd mindketten rövid beszédet mondanak. Az ünnepségen részt vesz Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik