Belföld

Huszein 260 ezer dollárt osztott szét

Szaddám Huszein iraki elnök 260 ezer dollárt - családonként tízezret - juttatott szerdán az Izrael elleni harcban az utóbbi 29 hónap alatt meghalt 26 palesztin harcos családtagjainak, s ebből egy 10 ezer dolláros csekk a Hamász szervezet egyik öngyilkos merénylője hozzátartozóinak jutott.

Az arab Baasz Párt üdvözli a mártírok családjait Szaddám Huszein áldásosztó ünnepségén! – hirdette a teremben kifeszített hatalmas transzparens a Gáza városban tartott, nagyszabású fogadással egybekötött átadási ünnepségen, ahol a családtagok egyenként vették át az iraki diktátor ajándékait, a tízezer dolláros csekkeket – emelte ki jelentésében az AP amerikai hírügynökség.

A pénz szétosztásában a Baasz Párttal kapcsolatban álló Arab Felszabadítási Front működött közre. A kedvezményezettek között voltak a Hamász és az Iszlám Dzsihád fegyveres akcióiban részt vevő palesztinok családtagjai, illetve olyanok, akiknek hozzátartozója palesztin települések, illetve menekülttáborok elleni izraeli támadásokban vesztették életüket. (Az amerikai külügyminisztérium mindkét szervezetet a terrorszervezetek között tartja számon.)

Szaddám Huszein eddig már több mint 35 millió dollárt adományozott Izrael elleni akciókban életüket vesztett ciszjordániai és gázai palesztinok családtagjainak.

Szaddám Huszein a palesztinokat az arab nemzet részének tartja, akik az agressziónak ugyanabban a lövészárkában harcolnak, mint az irakiak – hangoztatta az Arab Felszabadítási Front szóvivője.

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője viszont annak a véleményének adott hangot, hogy mindez fényesen bizonyítja Szaddám Huszein kapcsolatát a terrorizmussal. A jótékonysági akciók jelzik, hogy Szaddám keze benne van mindenben, aminek köze van a terrorizmushoz, a vérontáshoz és az instabilitáshoz a Közel-Keleten – tette hozzá a szóvivő.
[Independent Online]

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik