Belföld

Növelte tavaly nyereségét a hollnad VNU kiadó

A holland VN kiadóvállalat, egyszersmind a világ legnagyobb piackutató intézete, a FigyelőNet korábbi tulajdonosa tavaly 6 százalékkal 1,83 euróra növelte az egy részvényre jutó nyereségét a 2001-es 1,73 euróról arculatérték-leírások, részesedések értékcsökkenési leírásai és egyszeri tételek előtt.

Az eredmény jócskán meghaladta az elemzők várakozásait. A vállalatnál hangsúlyozták, hogy a teljesímtény megítélésekor az egy részvényre jutó nyereségre érdemes figyelni, mert az nem tartalmazza a vállalatszerkezet változásait.

Az arculatérték-leírások és egyszeri tételek nélkül számított nyereség 9 százalékkal 452 euróra nőtt, de közben a kint lévő részvények száma 3 százalékkal gyarapodott. Az adó előtti nyereség 307 millió euróra emelkedett a 2001-es 196 millióról.

A tiszta nyereség 170 millió euróra esett az egy évvel korábbi 1,0 milliárdról, de megjegyezték, hogy a 2001-es eredményt nagy egyszeri tétel dagasztotta a fogyasztói információs és az oktatási információs részleg eladása miatt. Az értékesítés 4,28 milliárd euróra csökkent a 2001-es 4,82 milliárdról, ugyancsak a részesedés-eladások miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik