Belföld

Gyengülést jósolnak a tőzsdei szakértők

Néhány pontos csökkenéssel 7222,68 ponton nyitott a BUX szerdán. Ezzel összhangban a BUX gyengülésére számítanaka megkérdezett tőzsdei szakértők.

Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank Rt. elemzője az árak lemorzsolódására számít a negatív nemzetközi hangulat alapján, és a háborús bizonytalanság miatt továbbra is alacsony forgalmat vár.

Antal Dénes, a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. üzletkötője úgy véli, hogy a magyar piac hosszabb távon nem képes a nemzetközi trend ellen mozogni, ahogy tette ezt az elmúlt két napban. A nyitásban nulla és mínusz 50 pont közötti BUX-elmozdulást valószínűsít, és véleménye szerint napközben is negatív tartományban maradhat az index.

A tokiói értéktőzsde fő mutatója szerdán, technikai kiigazításban, kissé emelkedett, miután előzőleg hat napon át esett. Fedezeti vásárlások is segítettek, miután a kormány és a Bank of Japan illetékesei összeültek megvitatni, hogyan lehetne kiegyensúlyozni a piacot a kedden elért legújabb húszéves mélypont után. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója szerdán 80,61 pontos, azaz 1,03 százalékos nyereséggel 7943,04 ponton zárt.

Az amerikai értékforgalmazói szövetség elektronikus Nasdaq piacának technológiai papírokkal telített Composite indexe 1271,47 ponton fejezte be a napot 0,54 százalék (6,90 pont) csökkenéssel. A 30 vezető iparvállalat DJIA mutatója 0,58 százalékkal (44,12 ponttal) 7524,06 pontra mérséklődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik