Belföld

Aláírásgyűjtésbe kezd a Demokrácia Központ

A Fidesz által létrehozott Demokrácia Központ felhívásban fordult szimpatizánsaihoz a Magyar Posta és a párt közötti per kapcsán - írja a Népszabadság. A felhívás arra ösztönöz, hogy akihez nem vagy késve jutott el a párt 2002-es kampánylevele, az aláírásával igazolja ezt, mert ezzel bizonyítékkal szolgál a posta elleni perben.

Mint ismeretes, a Magyar Posta és a Fidesz 2002. április 17-én szerződött 3,6 millió levél kézbesítésére. Ezeket 19-én éjfél előtt kellett a postaládákba juttatni. A párt többszöri felszólításra sem fizette ki a postának a szolgáltatás díját, 109 millió forintot, ezért az bírósághoz fordult. A bíróság 2003. március 4-ei, elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint a pártnak ki kell fizetnie a 109 millió forintot és annak kamatait.

Ez gazdasági ügy, szögezte le Kőhalmi Tibor, a Magyar Posta PR-osztályának vezetője, majd hozzátette: a szerződésben foglaltakat a társaság teljesítette, bár több ezer levelet valóban nem tudtak a munkatársak kézbesíteni. Ezeket a leveleket megkapta a Fidesz, de a reklamáció ugyanúgy elmaradt, mint a fizetés – mondta Kőhalmi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik