Belföld

A Linux és társai mentik meg a tech-szektort?

A technológiai szektor jövő évtől várhatóan újra lendületbe jön, miután az olcsóbb hardverek és szoftverek ismét vonzóvá teszik az ezirányú beruházásokat - mondták el a ma kezdődött CeBIT-en a vezető technológiai társaságok szakértői.

A tech-szektor meghatározó cégeinek vezetői a világ legnagyobb elektronikai kiállításának előtt két nappal azért gyűltek össze, hogy megvitassák, hogyan lehetne beindítani a jelenleg csak stagnáló piacot – olvasható a Napi Gazdaságban.

Szakértők szerint az utóbbi években kifejlesztett technológiáknak köszönhetően a fogyasztókat ismét sikerül majd tömegével megnyerni, különösen azzal, hogy az árak jóval alacsonyabbak lesznak az eddig megszokottaknál. A másik nagy változás az olyan nyitott forráskódú számítógép-standardok felhasználása lesz, mint az XML, a Soap, a Java, vagy a Linux, melyeket immár a Microsoft, az IBM és hasonló tech-nagyágyúk is támogatnak majd. Ezek a rendszerek a mai költségek egytizedéért lesznek elérhetőek, ami újra vonzóvá teszi a vállalatoknál a tech-kiadásokat. A változás tehát mindössze az lesz, hogy a technológiai beruházások újbóli szárnyalását nem feltétlenül követik majd az ezirányú kiadások is.

A szakértők hangsúlyozták azt is, hogy a modern információ- és kommunikáció-technológiák használata nélkülözhetetlen a gazdaság működőképessége szempontjából – írta a Reuters.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik