Belföld

Várhatóan hétfőn szavaz az Országgyűlés az ORTT elnökéről

admin
admin

2003. 03. 10. 10:58

Az Országgyűlés a tervek szerint ma, hétfőn választja meg az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) elnökét és a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének hiányzó két tagját, akiket az MDF jelöl.

Az ORTT elnöki posztjára Mádl Ferenc köztársasági elnök és Medgyessy Péter miniszterelnök Hajdu Istvánt, a Magyar Rádió korábbi elnökét javasolta. Megválasztásához – a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény alapján – az összes képviselő több mint felének szavazata szükséges.

Az Országgyűlés várhatóan szavaz a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének hiányzó két ellenzéki tagjáról is, akiknek személyére a Magyar Demokrata Fórum tesz javaslatot. A parlament legutóbbi ülésén választotta meg a kuratóriumi elnökség hat tagját, akiket az MSZP, az SZDSZ, illetve az MDF delegált. A Fidesz nem állított jelöltet, és kivonult a szavazásról, mert törvénytelennek ítélte az eljárást. Szili Katalin házelnök a médiatörvényre hivatkozva kérte fel az MDF-et, hogy jelöljön a két
betöltetlen helyre.

A Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja vasárnap késő esti ülésén úgy döntött, hogy ha hétfő délig a Fidesz – Magyar Polgári Párt nem jelöl két kurátort az MTV közalapítvány kuratóriumi elnökségébe, akkor a demokrata fórum frakciója megszavazza az általa javasolt két személyt.

Dávid Ibolya pártelnök az MTI-nek elmondta: Kozma Huba volt MDF-s országgyűlési képviselő és Kerekes Pál mérnök-informatikus jelölését terjesztik elő, és egyben a kuratórium alelnökének Kozma Hubát javasolják.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2018. február 27.
Simonka György, a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyûlési képviselõje beszédet mond a Linamar Hungary Zrt. beruházását bejelentõ sajtótájékoztatóján a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fõvárosi székházában 2018. február 27-én. A kanadai hátterû Linamar 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen összesen kétszáz új munkahelyet teremt, ebbõl 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön. A kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.