Belföld

Nyomott a hangulat a tőzsdéken, mégis felfelé kezdett a BUX

Hétfőn 37,12 pontos emelkedéssel 7092,45 ponton nyitott a BUX. Kis mértékű árelmozdulásokat és mérsékelt forgalmat várnak hétfőn a budapesti részvénypiacon az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők.

Csák Zoltán, a Quaestor Értékpapír Rt. üzletkötője úgy véli, a BUX 7 ezer pont körüli szinten stagnálhat, alacsony forgalom mellett kis mértékű árváltozások lehetségesek, akár pozitív, akár negatív irányba. Pőcze Tamás, a Concorde Értékpapír Rt. kereskedője szintén kis forgalmat és bizonytalan irányú, enyhe ármozgásokat vár. Véleménye szerint a háborús hírekkel kapcsolatos kivárás lesz jellemző a piacokra.

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 3,1 pontos nyereséggel nyitott hétfőn, és rövidesen 7,6 pont volt a nyeresége. A frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 5,66 pontos nyereséggel indult hétfőn, és néhány perc múlva 11,08 pont volt a nyeresége.

Újabb húszéves mélypontokra számítanak a forgalmazók a tokiói értéktőzsdén a most következő héten. A tokiói elemzők szerint a piac irányadó mutatója, a Nikkei225 a héten bizonyára 7800 és 8350 pont között mozoghat. Ráadásul, minél jobban esnek az árak, annál több részvényt igyekeznek eladni a bankok és a nyugdíjalapok a pénzügyi év végén, március 31-én
esedékes számlazárások előtt – még lavina sem lehetetlen. A külföldi alapok ugyancsak profitkivételre készülnek azokból a részvényekből, amelyekből ez egyáltalán elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik