Belföld

Halálos fenyegetés Princz Gábor családjának

A Postabank volt vezetője a Nap-kelte műsorában azt állította, hogy volt olyan eset, amikor egy ember telefonon azzal fenyegetőzött: lombfűrésszel levágja gyermeke fejét.

Princz Gábor hozzátette: ma már nevetségesnek tűnik az egész, akkor viszont nem volt kedve nevetni, mert “igen komoly” személytől érkezett, aki ma már nem dolgozik a kormányzati szférában.

A nyilatkozatra a Magyar Nemzetben reagált az Orbán kormány titkosszolgálati minisztere, mondván, nem Princz Gábor az első olyan, rendőrségi eljárás alatt álló ember, “akinek elment a maradék esze is”. A fideszes politikus sajnálatosnak mondta, hogy a Magyar Televízió helyet ad a képtelen vádak megfogalmazóinak.

A Postabank-ügyben hamarosan lezárulhat az a nyomozás, amelyet csaknem fél évtizedig folytatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Princz Gábor korábbi elnök-vezérigazgató és társai ellen, gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének visszaélése alapos gyanújával. Az alapos gyanúban szereplő vétség megállapításához a hatóságoknak a szándékosságot is bizonyítaniuk kell, a törvény szerint kiszabható legsúlyosabb büntetés pedig kétéves szabadságvesztés. A nyomozás előzménye, hogy az 1998-as kormányváltást követően több állami szerv büntetőfeljelentést tett a Postabanknál az előző ciklusban bekövetkezett, több mint 150 milliárdos vagyonvesztés felelőseinek felkutatása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik