Belföld

Elkelt a Fila Holding

admin

2003. 03. 10. 08:54

A milánói HDP pénzügyi befektető csoport 325 millió euróért eladta a Fila sportruházati vállalat sportcipő és sportruházati üzletágát a Sport Brands Internationalnek, egy újonnan alakított társaságnak, amelyet az amerikai Cerberus befektetési alap ellenőriz. Az eladást azzal indokolták, hogy a HDP a média-érdekeltségeire akar összpontosítani.

A Sports Brand International átveszi a Fila idei adósságát és a kereskedelmi adósságát is. A Fila kissé lemaradt a sportruházati gyártók versenyében, és az év végén 295 millió euró csoportszintű adóssága volt. Az utolsó negyedévet 20 millió euró tiszta nyereséggel zárta, de az egész tavalyi évben 80,9 millió euró volt a vesztesége.

Az olasz Fila Holding SpA-hoz négy cég tartozik: a Fila Nederland, a Fila Sport, a Fila USA és a Ciesse Piumini. Ezeket adták el most az amerikai vevőnek, és a bevételt a HDP a Fila Holdingon keresztül fordítja a média és a távközlési érdekeltségeinek erősítésére. A HDP adja ki egyebek között a Corriere della Sear című olasz lapot. A Fila Holding 9 százaléka a New York-i értéktőzsdén van. Erre a HDP rövidesen ajánlatot tesz, majd a részvényeket kivezetik a tőzsdéről. A részvények az utóbbi hat hónapban 50 százalékkal olcsóbbodtak.

A Fila Holding SpA pénteken 1,06 dolláron zárt a New York-i értéktőzsdén, 3 centtel, azaz 2,91 százalékkal drágábban, mint csütörtökön. Ötvenkét héten belül a csúcsa 5,70 dollár volt, tavaly június közepén, a mélypontja 0,70 dollár, most február végén.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.