Belföld

Elkelt a Fila Holding

admin
admin

2003. 03. 10. 08:54

A milánói HDP pénzügyi befektető csoport 325 millió euróért eladta a Fila sportruházati vállalat sportcipő és sportruházati üzletágát a Sport Brands Internationalnek, egy újonnan alakított társaságnak, amelyet az amerikai Cerberus befektetési alap ellenőriz. Az eladást azzal indokolták, hogy a HDP a média-érdekeltségeire akar összpontosítani.

A Sports Brand International átveszi a Fila idei adósságát és a kereskedelmi adósságát is. A Fila kissé lemaradt a sportruházati gyártók versenyében, és az év végén 295 millió euró csoportszintű adóssága volt. Az utolsó negyedévet 20 millió euró tiszta nyereséggel zárta, de az egész tavalyi évben 80,9 millió euró volt a vesztesége.

Az olasz Fila Holding SpA-hoz négy cég tartozik: a Fila Nederland, a Fila Sport, a Fila USA és a Ciesse Piumini. Ezeket adták el most az amerikai vevőnek, és a bevételt a HDP a Fila Holdingon keresztül fordítja a média és a távközlési érdekeltségeinek erősítésére. A HDP adja ki egyebek között a Corriere della Sear című olasz lapot. A Fila Holding 9 százaléka a New York-i értéktőzsdén van. Erre a HDP rövidesen ajánlatot tesz, majd a részvényeket kivezetik a tőzsdéről. A részvények az utóbbi hat hónapban 50 százalékkal olcsóbbodtak.

A Fila Holding SpA pénteken 1,06 dolláron zárt a New York-i értéktőzsdén, 3 centtel, azaz 2,91 százalékkal drágábban, mint csütörtökön. Ötvenkét héten belül a csúcsa 5,70 dollár volt, tavaly június közepén, a mélypontja 0,70 dollár, most február végén.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

firo: 16.10.2018, Football, Landerspiel, National Team, Season 2018/2019, UEFA Nations League, FRA, France - GER, Germany Bundescoach Joachim LOW, GER, before the game | usage worldwide
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.