Belföld

Már 77 százalék szavazna

admin
admin

2003. 03. 06. 09:13

Szerda óta működik a www.eukk.hu internetes oldal, amelyen az EU-csatlakozással kapcsolatos híreken kívül több száz, a közalapítvány 181-es számon működő információs vonalán feltett kérdés és az azokra adott válasz is megtalálható.

Az oldalon azok a tájékoztató anyagok is letölthetők, amelyeket a közalapítvány bemutatkozó levelére érkezett válaszok alapján március 15-étől postáznak majd az érdeklődőknek – írja a Magyar Hírlap.

Az ötszázezer visszaérkezett válaszkártya kétharmadának kiértékelése alapján a szociális biztonsággal és a nyugdíjakkal, a forinttal és az adórendszerrel, a regionális fejlesztéssel és környezetvédelemmel, illetve a munkahelyekkel foglalkozó kérdések iránt mutatkozik a legnagyobb érdeklődés.

A magyarokat az EUKK plakátjai, tévéreklámjai sem hagyták hidegen: egy most készült felmérés szerint a résztvevők 80 százaléka emlékezett a hirdetések mákos guba sorsát firtató pontjára. Ennél is örvendetesebb, hogy szemben a két héttel ezelőtti 70-nel, ma már a választók 77 százaléka kíván részt venni a referendumon.

Hogy minél nagyobb legyen a részvételi arány, az EUKK a következő napokban a fiatalokra is kiterjeszti kampányát: figyelmét többek között a mozikban, több internetes portálon, valamint egy SMS-kvízjátékkal próbálja felhívni. A játék regisztrálásához az “EUkvíz” szót kell a 06-30-30-30-181-es számra elküldeni.

A kampányban részt vevők munkáját is támogatja a közalapítvány: összesen 238 millió forintot ajánlottak fel a megyéknek és megyei jogú városoknak, melyek közül 33-mal már végleges szerződést kötöttek, további hattal még tárgyalások folynak. Egyúttal 19 olyan civil szervezet kapott összesen 70 millió forintot, amely legalább 10 megyében működik, kampányol a csatlakozás mellett, valamint az EUKK kampány elemei beilleszthetők működésébe – emelte ki Somody Imre, a közalapítvány kuratóriumának elnöke.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.