Belföld

Már 77 százalék szavazna

Szerda óta működik a www.eukk.hu internetes oldal, amelyen az EU-csatlakozással kapcsolatos híreken kívül több száz, a közalapítvány 181-es számon működő információs vonalán feltett kérdés és az azokra adott válasz is megtalálható.

Az oldalon azok a tájékoztató anyagok is letölthetők, amelyeket a közalapítvány bemutatkozó levelére érkezett válaszok alapján március 15-étől postáznak majd az érdeklődőknek – írja a Magyar Hírlap.

Az ötszázezer visszaérkezett válaszkártya kétharmadának kiértékelése alapján a szociális biztonsággal és a nyugdíjakkal, a forinttal és az adórendszerrel, a regionális fejlesztéssel és környezetvédelemmel, illetve a munkahelyekkel foglalkozó kérdések iránt mutatkozik a legnagyobb érdeklődés.

A magyarokat az EUKK plakátjai, tévéreklámjai sem hagyták hidegen: egy most készült felmérés szerint a résztvevők 80 százaléka emlékezett a hirdetések mákos guba sorsát firtató pontjára. Ennél is örvendetesebb, hogy szemben a két héttel ezelőtti 70-nel, ma már a választók 77 százaléka kíván részt venni a referendumon.

Hogy minél nagyobb legyen a részvételi arány, az EUKK a következő napokban a fiatalokra is kiterjeszti kampányát: figyelmét többek között a mozikban, több internetes portálon, valamint egy SMS-kvízjátékkal próbálja felhívni. A játék regisztrálásához az “EUkvíz” szót kell a 06-30-30-30-181-es számra elküldeni.

A kampányban részt vevők munkáját is támogatja a közalapítvány: összesen 238 millió forintot ajánlottak fel a megyéknek és megyei jogú városoknak, melyek közül 33-mal már végleges szerződést kötöttek, további hattal még tárgyalások folynak. Egyúttal 19 olyan civil szervezet kapott összesen 70 millió forintot, amely legalább 10 megyében működik, kampányol a csatlakozás mellett, valamint az EUKK kampány elemei beilleszthetők működésébe – emelte ki Somody Imre, a közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik