Belföld

Szélesebb körben csökkentette betéti kamatait az OTP

Az OTP Bank árazásért felelős testülete további betéti formákra is kiterjesztette a korábban elhatározott kamatcsökkentés visszavonását - tájékoztatta Hegedűs Éva, az OTP Bank ügyvezető igazgatója az MTI-t szerdán.

A grémium döntését az ügyvezető igazgató azzal indokolta, hogy a legnagyobb hazai banknál tartósnak ítélik a pénzpiaci folyamatok alakulásának kiszámíthatóságát. Emlékeztetett arra, hogy a jegybank Monetáris Tanácsának múlt heti döntése nyomán az OTP Bank bejelentette, hogy nem érvényesíti a korábban elhatározott 25 bázispontos kamatcsökkentést a folyószámlán 6 és 12 hónapra lekötött változó kamatozású betétek körében. Ezeknél a megtakarítási módozatoknál tehát a lekötési időtől és a lekötött összegtől függően a jelenleg elérhető hozam 4,5 százalék és 4,95 százalék közötti szinten mozog.

A mostani döntéssel a 25 bázispontos kamatcsökkentés visszavonásának kiterjesztése március 8-i hatállyal érinti a lakossági megtakarítási számlát, az elektronikus számlacsomag megtakarítási számláját, a lakáscélú betéteket és az úgynevezett könyves betétek körét. Ezeknél a banki instrumentumoknál lekötési időtől és összegtől függően jellemzően 5 százalék körül alakul a jelenleg elérhető éves hozam.

Az OTP Bank nemcsak a korábbi kamatcsökkentési lépések visszavonásáról döntött, hanem március 8-ától a lakossági folyószámlán és a junior számlán a fix kamatozással három hónapra lekötött betétek körében további 25 bázispontos kamatemelésről is határozott – közölte az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

Az OTP Banknál a lakossági betétek állománya meghaladja az 1500 milliárd forintot, melyből a folyószámla betétek állománya több mint 830 milliárd forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik