Belföld

Körmükre égett a dolog – gyertyagyár vált a tűz martalékává Sopronban

Mintegy tíz kamionnyi gyertya és mécses gyulladt ki kedden késő este egy soproni raktárban, az egykori fűtőerőmű területén; a tűzoltók egész éjszaka dolgoztak, s szerda reggelre sikerült a lángokat behatárolniuk és eloltaniuk.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a tűzoltók alig három perccel a jelzés után a helyszínre érkeztek, ám a mintegy háromezer négyzetméter alapterületű, könnyűszerkezetes tetőzetű raktár akkor már teljes terjedelmében égett. Az első jelzéskor elrendelt II-es, kiemelt fokozatú riasztást a legmagasabb, V. fokozatúra emelték. A helybeli tűzoltók segítséget kaptak Győrből, Kapuvárról, Csornáról és Mosonmagyaróvárról is, így összesen hatvan tűzoltó tizenkét járművel vonult ki a helyszínre.

A lángokat rövid idő alatt kilenc vízsugárral körülhatárolták, ám eközben a tetőszerkezet beszakadt, s ez tovább növelte az oltás nehézségeit. A tüzet reggelre sikerült eloltani; az épület romos részeinek eltávolítása, átkutatása és a tűzfészkek megszüntetése várhatóan a délutáni órákra befejeződik.

Az eset során személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének okát szakértők bevonásával vizsgálják. Az előzetes becslések szerint a raktárban – amely egy német kft. tulajdonában van -, valamint az árukészletben keletkezett kár meghaladja a 100 millió forintot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik