Belföld

Jön a “Balatoni szél” – tavaszköszöntő rendezvénysorozat a déli parton

Balatoni szél címmel tavaszköszöntő fesztivált rendez szombattól Balatonboglár, Balatonlelle és Fonyód. A három tóparti város művelődési intézményei immár hatodik alkalommal hirdetnek közös programsorozatot.

Szalai Tünde, a megnyitónak helyet adó boglári művelődési ház igazgatója elmondta: a március végéig tartó eseménysorozat keretében az idén több mint húsz rendezvényt kínálnak. A fesztivál fotókiállítással, valamint a Fonyódi Városi Tűzoltó Fúvószenekar, a Boglár Band és a helybeli zeneiskola fúvósainak hangversenyével veszi kezdetét.

Az igazgató két esemény emelt ki a balatonboglári kínálatból: 22-én országos rockzenekari találkozót tartanak, 29-én pedig – Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe alkalmából – játszóházba várják a gyerekeket.

Fonyódon március 18-án Széles a Balaton vize… címmel rendezik meg a III. Balatoni Népdalversenyt, míg 20-án Hol volt, hol nem volt… címmel térségi gyermek mesemondó verseny helyszíne lesz a város. Ugyancsak Fonyód ad otthont március 21-én a Tavaszi hangok elnevezésű fúvószenekari programnak és a Fonyódi Helikonnak, a költők tavaszi Balaton-parti találkozójának, majd másnap a XII. Dél-balatoni Nemzetközi Sakk Kupa eseményének.

Balatonlelle egyebek mellett képzőművészeti kiállítást, színházi előadásokat és lemezbemutató hangversenyt kínál. A “Lölle” Hagyományőrző Egyesület március 22-én műsoros estet rendez, 29-én pedig a somogyi kisváros művelődési háza lesz a helyszíne a dél-dunántúli műkedvelő bábjátszók immár harmadik alkalommal meghirdetett találkozójának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik