Belföld

Folytatódik a martinsalakos házak tulajdonosainak kártalanítása

A kormány döntése alapján - az életveszélyes épületek újabb körének meghatározását követően - folytatódhat a Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyei martinsalakos házak tulajdonosainak kártalanítása - jelentette be szerdai, Ózdon tartott sajtótájékoztatóján Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.

A vezérőrnagy elmondta, hogy az idén több mint 1,3 milliárd forint használható fel a költségvetésből az úgynevezett C kategóriás házak tulajdonosainak kártalanítására, új házak építésére, illetve új lakások vásárlására.

Magyarázatként hozzáfűzte, hogy a mintegy ezer martinsalakos ház közül korábban több mint 500-at soroltak a C kategóriába, azokat az épületeket, amelyek még nincsenek életveszélyes állapotban, ám bármikor bekövetkezhet a jelentős állagromlás.

A főigazgató közlése szerint az 500-600 ház közül egy hónapon belül kiválasztják azokat – becslése szerint mintegy 100-120 épületet -, amelyek mára életveszélyessé váltak, és ezt követően rögtön megkezdődhet a kártalanítás és mentesítés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik