Belföld

Esztergom készül az új modell gyártására

A Magyar Suzuki Rt.-nél továbbra is hírzárlat van az új modell nevét, gyártásának kezdetét illetően, azt azonban megtudtuk, hogy az idén gyártandó 80–85 ezer autó harmada lesz a Swift, s ugyanilyen arányban készül a Wagon R+, illetve az új modell, amely még nyár előtt lép piacra - írja a Világgazdaság.

Ebből a teljes évre vetített termelési terv 50 ezer gyártását tartalmazza, s az elképzelések szerint 60:40 százalékos lenne az export, illetve a hazai értékesítés aránya. Legkésőbb júniusban áll le a Swift gyártása, amelyből az idén még 12 ezret értékesítenek Magyarországon.

A cég szerint a jelentős januári forgalombővüléssel van öszszefüggésben, hogy egy hónappal meghosszabbították a hazai gyártású modellekre az eredetileg február végéig hirdetett hiteltámogatásos akciót. Tihanyi Tamás, a Magyar Suzuki Rt. pr-vezetőjének tájékoztatása szerint a hosszabbítást az tette lehetővé, hogy a Magyar Suzuki üzleti partnere, a Merkantil Bank március 3-i hatállyal csökkentette gépjárműhiteleinek kamatát: a forinthitel után új autó vásárlása esetén 2, használt gépjárműveknél 3,5 százalékkal kevesebb kamatot kell majd fizetniük a vásárlóknak. A devizaalapú hitelek kamatlábát a bank egységesen 1 százalékkal mérsékelte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik