Belföld

Elkészült egy újabb, az európai uniós csatlakozással foglalkozó állami honlap

Elkészült az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány (EUKK) hivatalos honlapja (http://www.eukk.hu), amelyen egyebek közt a csatlakozással és a szervezet működésével kapcsolatos információkat lehet elérni.

Az EUKK szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Lenkei Anikó marketing igazgató elmondta: kommunikációs tervet dolgoztak ki a fiatalok érdeklődésének felkeltésére és tájékoztatásukra. Az elképzelések között szerepel, hogy különböző internetes és mobiltelefonról küldhető szöveges üzeneteken (sms) keresztül zajló játékokat indítanak.

Március végéig legalább 170 olyan programot, fórumot rendeznek, ahol a kis- és középvállalkozások – a közalapítvány munkatársai segítségével – információkat kaphatnak a csatlakozásról. Somody Imre, az EUKK kuratóriumának elnökhelyettese beszámolt arról, hogy eddig több, mint félmillió válaszlevelet kaptak az összes háztartásba elküldött tájékoztatókra. Jelezte: ezek kétharmadát már fel is dolgozták, és a válaszadók által igényelt tájékoztató füzetek is készülőben vannak.

Elmondása szerint az EUKK információs telefonközpontjába mintegy 27 ezer hívás érkezett, és a telefonálók elsősorban a szociális biztonsággal, a forinttal, az adórendszerrel, a régiós változásokkal és a munkahelyekkel kapcsolatban érdeklődtek. Somody Imre közlése szerint a közalapítvány eddigi tevékenysége alapján nőtt a csatlakozást támogató, a szavazáson való részvételt biztosra ígérők száma.

Jelezte: eddig 33 nagyváros nyert a közalapítvány pályázatain, és összesen 19 sikeres és támogatható pályázatot találtak a tenderen induló 131 civil szervezet munkái között. A sajtótájékoztatón elhangzott: csütörtöktől a népszavazásig beszélgetéssorozatnak adnak otthont. A rendezvényeken “mindenhonnan, mindenkit meg akarnak szólaltatni” az integrációval kapcsolatban. A sorozat első vendége Göncz Árpád volt köztársasági elnök lesz, a záró rendezvényen pedig várhatóan Mádl Ferenc jelenlegi államfő fejti ki nézeteit a csatlakozásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik