Belföld

Medgyessy Péter Romano Prodival találkozott

"Nemcsak Magyarországnak fontos Európa, hanem Európának is fontos Magyarország" - hangsúlyozta Medgyessy Péter miniszterelnök az Európai Bizottság elnökének budapesti látogatása kapcsán - közölte a MeH sajtóirodája.

A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország nemcsak politikai és pénzügyi, hanem szociális és kulturális közösséghez is csatlakozik 2004 májusában. A két politikus a közös tájékoztatót követően Tokajival koccintott a további sikeres együttműködésre.

Romano Prodi budapesti látogatása délelőttjén 3200 polgármester előtt beszélt arról az Európai Unióról, melynek már 25 ország, így Magyarország is tagja lesz. Prodi látogatásának nem titkolt célja, hogy növelje a csatlakozási népszavazáson igennel voksoló magyar állampolgárok számát. Az EU Bizottságának elnöke megbeszélést folytatott a magyar kormányfővel a csatlakozással kapcsolatos eredményekről és feladatokról, így legfőképp a 2003. április 12-én megtartandó csatlakozási népszavazásról.

Medgyessy Péter köszönetét fejezte ki az EU Bizottság elnökének a csatlakozási felkészülésben nyújtott segítségért. A kormányfő kiemelte: a gazdasági és pénzügyi együttműködésen túl kulturális és szociális értékközösséghez csatlakozunk. A jövő európai integrációjában a közös gondolkodás a legfontosabb, melyben Magyarország teljes jogú tagként kíván részt venni, ugyanakkor meg kívánja őrizni szuverenitását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik