Belföld

Hazánkban járt a lengyel külügyminiszter

Medgyessy Péter miniszterelnök ma hivatalában fogadta Wlodzimierz Cimoszewicz lengyel külügyminisztert. A felek példamutatónak nevezték a kétoldalú kapcsolatokat, mind politikai, mind gazdasági téren - közölte a Miniszterelnöki Hivatal sajtóirodája. Örömmel állapították meg, hogy a két ország viszonyában korábban fennálló kereskedelmi vitákat sikerült lezárni.

A tárgyalófelek eszmecserét folytattak az EU-csatlakozással kapcsolatos népszavazások magyarországi és lengyelországi előkészületeiről. Kifejezték érdekeltségüket a visegrádi együttműködés folytatására az érintett országok EU-tagságának létrejöttét követően is. Szorgalmazták a kétoldalú együttműködés fokozását az EU-tagságot érintő kérdésekben. Hangsúlyozták az EU-n kívül maradó országokkal való együttműködés fontosságát, különös tekintettel Kelet-Európára.
Az iraki válság megoldását illetően a felek egyetértettek abban, hogy a nemzetközi fellépésben meghatározó szerepe van az egységnek, amelyet mind Magyarország, mind Lengyelország erősíteni igyekszik. Ennek jegyében szükséges megőrizni a transzatlanti kohéziót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik