Belföld

Világraszóló KÜRT – „Multik lettünk”

Az egyre nagyobb németországi ügyfélkör könnyebb és rugalmasabb kiszolgálása érdekében a KÜRT Computer Rendszerház Rt. az elmúlt hetekben irodát nyitott KUERT Datenrettung Deutschland GmbH néven a németországi Bochumban. A professzionális adatmentési és informatikai biztonsági technológiájáról világszinten elismert KÜRT 100 százalékos tulajdonosa a német cégnek, amely a tervek szerint szakembereivel és szaktudásával a régióba tartozó más országok adatvesztést szenvedett számítógép-felhasználóit is kiszolgálja majd.

A kezdetben 6 főt foglalkoztató Észak-Westfália-i iroda nyitásának gondolata a KÜRT németországi üzleti kapcsolatainak, a német piaci helyzetnek és egy komoly helyi kapcsolatokkal rendelkező, német menedzser személyének ismeretében vetődött fel. Ernst Eder ügyvezető igazgató mellett a cég kereskedelmi és technológiai tevékenységét magyar szakemberek látják el, míg a marketing és pénzügyi feladatokat külső erőforrásokkal oldja meg az iroda. A helyszínválasztás okai közé sorolhatók: a német műszaki kultúra, a magas fizetőképesség és az a tény, hogy Németországon belül a “leggazdagabb” és legsűrűbben lakott terület a Ruhr vidék (100 kilométeres körzetben 17 millió ember él).
Németország mellett szólt az a körülmény is, hogy a KÜRT évek óta kiállít a világ legnagyobb informatikai és telekommunikációs seregszemléjén, a hannoveri CeBit-en. Hannover szintén az új iroda vonzáskörzetébe esik.
A KUERT GmbH 2003. január közepén történt megalakulása óta 8 adatmentési esetre kapott már megbízást, köztük 200 CD nagy értékű adatainak helyreállítására. A cég az első évben 200-250 esettel és 300-350 ezer Euro értékű bevétellel számol, az első 3 évben pedig 1,5 millió Euro-val. A tervek között szerepel még, hogy – a hazai üzleti modellt követve – működésének első szakaszában az adatmentés, azt követően pedig az adatbiztonság is a cég profiljának homlokterébe kerül.
„Németországi cégalapításunk szoros kapcsolatban áll EU-csatlakozásunkkal. Ez a szoros kapcsolat nem más, mint maga az a gazdasági, politikai környezet, amelyben élünk. Mindez abba az irányba változik, hogy egyáltalán szóba kerülhet Magyarország EU-ba való belépése, és hogy Magyarországról ma biztonságosan lehet csúcstechnológiai ismereteket Németországba exportálni (15 évvel ezelőtt ez nem volt realitás). Ezek az események (EU csatlakozás és magyar technológia transzfer Németországba) nagymértékben és pozitívan hatnak egymásra. Más aspektusból nézve, a KÜRT értékét jelentősen megnöveli az a tény, hogy már most rendelkezik egy kiépített hídfőállással az EU egyik legerősebb tagállamának területén, amely hídfőállás nemzetközileg is elismerten világszínvonalú technológiát telepített Magyarországról Németországba.” – mondta Kürti Sándor, a KÜRT Rt. vezérigazgatója.


A KÜRT Computer Rendszerház Rt. (www.kurt.hu ) 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 13 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött.
Világviszonylatban is elismert adatmentési technológiája révén Európa egyik vezető adatmentő cége, kiterjedt nemzetközi hálózattal. Adatvesztésekkel kapcsolatos tapasztalatai, valamint nemzetközi és hazai szabványok és ajánlások képezik az alapját a KÜRT Informatikai Biztonsági Technológiájának (IBiTŽ), melyet számos hazai és nemzetközi projektben alkalmaztak már sikerrel. Az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó rendszer, a professzionális kockázatmenedzsment és az ISACA-vizsgás auditorok révén ma a KÜRT az informatikai biztonság területének egyik vezető szakértője.

További információk: Fabiányi Gábor, marketing igazgató
(Telefon: 228-5410, E-mail: gabor.fabianyi@kurt.hu )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik