Belföld

MindenGyerek Konferencia 2003. május 26-28.

A konferencia elsődleges célja lehetőséget teremteni az egymástól gyakran elkülönülten dolgozó szakemberek számára a gyermekekkel kapcsolatban felmerülő aktuális problémák, kezdeményezések, legújabb eredmények megismertetésére.

A MindenGyerek Konferenciát az ELTE BTK Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetének Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszéke a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesületével közösen kelti életre a gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára.

A konferencia fővédnöke Ferge Zsuzsa akadémikus

Szervező: a Gyerekparadicsom Alapítvány

Vendégeink: A Bécs belvárosi kerületei gyerekjóléti szolgálata munkatársai és partnerei

A konferencia programjának kialakításában is lehetőséget szeretnénk adni az aktív részvételre. Örömmel és köszönettel fogadjuk előadások, workshopok szervezését, továbbá projecteket, szervezeteket bemutató poszterek készítésének, standok működtetésének felajánlását.

A beérkező ajánlatok elfogadásáról szakértők segítségével döntünk.

Kérjük, akik élni kívánnak az általunk felajánlott lehetőségekkel, azok egy oldalas ajánlatukat, szakmai önéletrajzukat és a szervezet bemutatkozóját illetve, a kapcsolattartáshoz szükséges adatokat a Gyerekparadicsom Alapítvány 1191 Budapest, Katica utca 15. vagy az mindengyerek@ngo.hu email címre küldjék el.

A konferencia középpontjába a most induló intézményeket – a gyermekjogi biztost és a gyermekjogi képviselőket, a települések önkormányzatai által kötelezően nyújtandó ifjúsági információs és tanácsadó szolgáltatást, a gyermekek napközbeni ellátásának alternatív formáit – állítjuk, de nem feledkezhetünk meg a fogyatékos gyerekek és családjaik segítéséről sem, s a fogyatékosok nemzetközi éve külön alkalmat ad az új kezdeményezések, eredmények, és a szakmaközi együttműködési lehetőségek bemutatására. A konferencia egyben

o az iskolai gyermekvédelmi felelősök,

o szabadidő-szervezők,

o a gyermekjóléti intézményrendszer munkatársainak,

o az önkormányzati ifjúsági referenseknek,

o a gyermek-közművelődés szakembereinek,

o a védőnőknek,

a gyerekorvosoknak,

o az ifjúságkutatóknak,

o a gyermekekért dolgozó szervezetek aktivistáinak,

o s „mindenkinek” a találkozási pontja lesz.

Kezdeményezzük a konferencia akkreditálását a pedagógusok, a személyes szolgáltatást nyújtó szociális szakemberek és a közművelődésben dolgozók továbbképzési rendszerében is.

Várjuk jelentkezéseiket a Gyerekparadicsom Alapítvány 1191 Budapest, Katica utca 15. vagy az mindengyerek@ngo.hu email címen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik