Belföld

Coca-Cola Enterprises GB a SAS Oros Value Chain Analyzer megoldását választotta ellátási lánca optimalizálásához

A SAS, az üzleti intelligencia szoftvermegoldások piacvezető szállítója ma bejelentette, hogy a Coca-Cola Enterprises Ltd., Nagy-Britannia egyik legnagyobb élelmiszer és ital gyártója, illetve forgalmazója megvásárolta a SAS Oros Value Chain Analyzer szoftverét.

A The Coca-Cola Company részére termékeket gyártó és forgalmazó Coca-Cola Enterprises Ltd – kereskedelmi partnereivel együttműködve – a szoftvert a termelés és a végső fogyasztó között húzódó ellátási láncban rejlő megtakarítási lehetőségek feltárására tervezi felhasználni.
“A SAS Oros Value Chain Analyzer az ellátási lánc minden szakaszában tudja modellezni a nyersanyag-, a tárolási-, az elosztási és az újratöltési költségeket. Ez nem csak annak kimutatását teszi lehetővé, hogy konkrétan mennyi az egyes termékek előállításának és elosztásának költsége, hanem lehetőséget teremt „mi lenne, ha” típusú elemzések elvégzésére is. Ezzel hatékonyan vizsgálhatóak az alternatív csomagolási és szállítási megoldások (pl. az értékesítés mennyiségi egységének) költségekre gyakorolt hatása.” – nyilatkozta Alun Ferguson, a Coca-Cola Enterprises GB Efficient Consumer Response vezetője. “Innentől kezdve világosan láthatjuk, hogy a teljes ellátási lánc mely részén alkalmazható költségmegtakarítás, és üzleti partnereinkkel együtt felülvizsgálhatjuk elosztási stratégiánkat minden érintett előnyére.”
“Ha belegondolunk, hogy a termékek száma 12%-kal* nőtt az elmúlt 2 évben az üdítők piacán, míg maga a piac csak 7%-kal**, egyértelművé válik, hogy fokozott nyomás nehezedik mind a szállítókra, mind a kereskedőkre, hogy a termékek folyamatosan megvásárolhatóak legyenek. Az Oros Value Chain Analyzer az ennek biztosítását célzó törekvéseink és stratégiánk alapja, hiszen biztosítja az ellátási lánc, a besorolási rendszer és az elérhetőségi programok hátterében rejlő értékesítési információkat. Az Oros Value Chain Analyzer-t tartjuk az egyik legfontosabb eszköznek ahhoz, hogy lehetővé váljon a beszerzési és a szállítási stratégiák összekapcsolása.”


A SAS-ról
A SAS az új generációs üzleti intelligencia szoftverek és intézményi intelligenciát előállító szolgáltatások piacvezető szállítója. Megoldásait több mint 39.000 ezer helyen – köztük a Fortune 500 listán szereplő vállalatok 90 százaléka – hasznosítják a vevőkkel és szállítókkal fenntartott kapcsolatok javítására; jobb, pontosabb és megalapozottabb döntések meghozatalára és a szervezet folyamatos megújítására. A SAS az egyetlen olyan szállító, amely piacvezető adattárház, analitikus és hagyományos üzleti intelligencia alkalmazásainak teljes körű integrálásával nagy adatmennyiségekből tudást állít elő. Ügyfeleink immár több mint 27 éve építenek tudásunk erejére és tudják, mit jelent jelszavunk, a Power to Know. Látogasson meg minket a www.sas.com webhelyen.

A Coca-Cola Enterprises
A Coca-Cola Enterprises Ltd. a Coca-Cola Enterprises Inc. leányvállalata, amely a The Coca-Cola Company termékeinek legnagyobb termelője, forgalmazója és elosztója a világon. A Coca-Cola Enterprises Inc. a The Coca-Cola Company-tól különálló vállalkozás. A kettő közötti alapvető különbség, hogy a The Coca-Cola Company a saját tulajdonában lévő márkákat forgalmazza, és ezek forgalmazását engedményezi olyan palackozókra világszerte, mint pl. a Coca-Cola Enterprises.

A Coca-Cola Enterprises Ltd. a Coca-Cola palackozója Nagy-Britanniában (Anglia, Wales és Skócia). A Coca-Cola Enterprises Inc., bár folytat tevékenységet Nagy-Britanniában is, alapvetően az Egyesült Államok és Kanada jelentős részén, valamint Belgium, Franciaország, Luxemburg, Hollandia és Monaco területén palackozója a Coca-Cola-nak. Összesen 72.000 alkalmazottat foglalkoztat, 2001-es árbevétele pedig elérte a 15,7 milliárd dollárt.

*Forrás: *ACNielsen

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik