Belföld

CIA-ügynököket raboltak el Columbiában

A február 13-án elrabolt három amerikai állampolgár az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) munkatársa, és az egy évvel ezelőtt általuk elrabolt Ingrid Betancourt kolumbiai szenátor után kutatottak, amikor fogságba ejtették őket - jelentette az mtv.hu.

Erről a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) gerillaszervezet egy néven nem nevezett, de az AFP szerint nyilvánvalóan nyilatkozattételre felhatalmazott tagja beszélt csütörtökön a lázadókhoz közel álló Red Resistencia elnevezésű internetes oldalon, amely rendszeresen közli a FARC közleményeit, és a tagjaival készült interjúkat.

Korábbi washingtoni állítás szerint a három amerikai kábítószer-ellenes ügynök. Elrablásuk óta több mint kétezer kolumbiai katona próbálja felkutatni őket. A bogotái kormány 350 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel minden olyan információért, amely lehetővé tenné kiszabadításukat. Egy amerikai képviselő súlyos megtorlással fenyegette meg a tettet elkövető szélsőbaloldali gerillákat. A múltban többször is előfordult, hogy amerikai üzletembereket és papokat raboltak el Kolumbiában, de amerikai kormányalkalmazottakat soha nem ejtettek még fogságba.

A FARC képviselője nyilatkozatában nem állította, de nem is tagadta, hogy a FARC emberei rabolták el az amerikaiakat, de olyan információkra hivatkozott velük kapcsolatban, amelyeknek a FARC nem lehetne birtokában, ha nem hallgatták volna ki őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik