Belföld

A WatchGuard kiemelt partnerén keresztül kezdi meg termékeinek magyarországi forgalmazását

Egy kiemelt partneren keresztül kezdi meg termékeinek magyarországi forgalmazását a WatchGuard Technologies, Inc. – jelentette be a cég bemutatkozó sajtótájékoztatóján Erika Jacobs, a cég EMEA térségért felelős értékesítési konzultánsa (Sales Engineer for EMEA).

Az Egyesült Államok-beli seattle-i székhelyű, 1996-ban alapított WatchGuard az informatikai biztonsági megoldások egyik vezető szállítója a nemzetközi piacon. A társaság több mint 300 alkalmazottat foglalkoztat, 1999. óta jegyzik a tőzsdén. A WatchGuard 2002-ben nemzetközi szinten 75,5 millió dollár árbevételt ért el. A társaság termékeit elsősorban azok a vállalatok használják, amelyek üzletmenetében meghatározó az e-business és az Internet biztonságos használata.

A termékek

WatchGuard Firebox Vclass
A Firebox Vclass nagyvállalati felhasználásra specializált csomagszűrő tűzfal és VPN-eszköz (VPN=Virtual Private Network, virtuális magánhálózat), Quality-of-Service (forgalom-rangsoroló: pl: súlyozott sorbaállítás) funkciókkal. Az alapszoftverbe épített, a VPN-t támogató biztonsági funkciók és a management-eszközök konzisztens információbiztonsági infrastruktúrát nyújtanak a felhasználónak. A hardver RapidStream fejlesztés, amely a hardveres tűzfalak között jelenleg az egyik leggyorsabb. Két Vclass (v80-v100) készülékből egy virtuális, dupla áteresztőképességű és magas rendelkezésre állású tűzfal állítható össze.

WatchGuard Firebox System
A WatchGuard Firebox System egy hardver-alapú biztonsági megoldás, amely a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára nyújt integrált tűzfal- és VPN szolgáltatásokat. A WatchGuard Firebox rendszer tartalmaz egy Firebox hardveres tűzfalat, egy irányító és monitoring szoftvert, valamint a WatchGuard LiveSecurity szolgáltatását, amely folyamatosan biztosítja a hálózatok biztonságát és a hálózati szoftverek legújabb verzióit.

WatchGuard Firebox SOHO
A WatchGuard SOHO modelljei a kisvállalkozások, a kis méretű irodák számára nyújtanak tűzfal és VPN megoldásokat, továbbá mindazoknak, akiknek DSL-, modem- vagy IDSN-kapcsolatuk van az Internettel.
WatchGuard ServerLock és AppLock/Web
A WatchGuard ServerLock a szerverek operációs rendszereinek (Sun Solaris, Microsoft Windows NT/2000) adminisztratív és biztonsági célzatú védelem-kiegészítő szoftvere: az operációs rendszerbe épülve védi azt bármilyen változtatástól, legyen az belső vagy külső támadás, új program telepítése, fájlok törlése vagy megváltoztatása.

A WatchGuard AppLock/Web a Microsoft IIS webszerverek védelmére specializált, ServerLock-hoz hasonló alkalmazás, amely elsősorban nyilvános webszerverek védelméhez elengedhetetlen kiegészítő szoftver. Az AppLock/Web automatikusan védi a web-tartalmat, a Windows operációs rendszert és az IIS web-szerver szoftvert.

„Egy olyan új piacon jelenünk meg, amely minőségi igényeit tekintve már ugyanott tart, mint a legfejlettebb régiók” – mondta Erika Jacobs. „Erős a verseny az informatikai biztonsági szektorban, ezért csak a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal, megoldásokkal lehet megjelenni. A nemzetközi piacokon elért sikereink alapján nyugodtan mondhatom, hogy a WatchGuard tovább növeli a magyarországi vállalkozások biztonsági megoldásainak választékát.”

A WatchGuard hazai professzionális partnere, a PiK-SYS Kft. végzi Magyarországon a forgalmazás mellett a WatchGuard termékeinek implementálását, karbantartását és terméktámogatását.
Az 1991-ben alakult PiK-SYS Kft. a magyar információbiztonsági piacon a McAfee termékeinek forgalmazásával vált ismertté. A társaság szakemberei az informatikában elismert képesítésekkel rendelkeznek, számukra eddig is az volt a gyakorlat, hogy implementációs munkával, információszolgáltatással és terméktámogatással átfogó megoldást nyújtanak ügyfeleiknek.

Pistár Mária, a PiK-SYS Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a WatchGuard megoldásaiba integrált szolgáltatások várhatóan igen sok vállalkozás igényeivel találkoznak. „A WatchGuard-dal bejelentett hivatalos együttműködést több sikeres telepítés előzte meg. A WatchGuard a kis- és középvállalkozások számára is elérhető árú megoldást dolgozott ki. A virtuális hálózatok létrehozására, irányítására és védelmére alkotott Firebox rendszerek a méretüket tekintve több kategóriát képviselnek. Egy kisebb méretű vállalkozásnak ezután már a szükségleteinek megfelelő, minőségi kompromisszum nélküli megoldást is választhat, így joggal bízhat az informatikai beruházásának gyors megtérülésében” – mondta Pistár Mária.
A mostani bejelentést megelőzően a PiK-SYS Kft. már bemutatta a WatchGuard Firebox rendszereket a Szoftverbörze 2003 elnevezésű rendezvényen.

WatchGuard Technologies, Inc.
A WatchGuard Technologies, Inc 1996-ban alakult, székhelye az Egyesült Államok-beli Seattle-ben található. A társaság több mint 300 alkalmazottat foglalkoztat, fő képviseletei Észak-Amerikán kívül valamennyi földrészen jelen vannak. A céget 1999 óta jegyzik a tőzsdén (Nasdaq: WGRD). A WatchGuard startégiai partnerei között található többek között a McAfee, a Deutsche Telecom és a Via Networks. A társaság az elsők között valósította meg a plug-and-play elvét Internet-biztonsági alkalmazásokban. A WatchGuard valamennyi termékét támogatja a cég LiveSecurity szolgáltatása, amely az alkalmazások azonnali frissítését biztosítja bárhol a világon.
WatchGuard, RapidStream, LiveSecurity, Firebox, ServerLock és az AppLock az egyesült államokbel WatchGuard Technologies, Inc. Vagy leányvállalatai bejegyzett védjegyei. A Check Point a Check Point Software Technologies Ltd. Védjegye. Minden más védjegy a vonatkozó cégek tulajdonát képezik.

PiK-SYS Kft.
A PiKSYS Kft. 1991-ben alakult, 100%-ban magyar tulajdonú magánvállalkozás. A cég a világ egyik vezető adatvédelmi vállalatának, a Network Associates-nek a hivatalos magyarországi partnere, s Magyarországon elsőként kezdte meg a McAfee programjainak licenszesítését és terjesztését. A PiKSYS Kft. referenciái között olajipari cégek, bankok, biztosítók, államigazgatási és oktatási intézmények, kórházak, egyszemélyes vállalkozások és magánszemélyek is megtalálhatók. 2000. októberétől a cég a McAfee termékek technikai támogató központja, 2002. óta pedig a WatchGuard professzionális partnere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik