Belföld

Csillag István: a GKM mindig céltábla lesz

A kormányzati ciklus végére az országban az üzemelő autópályák és gyorsforgalmi utak hossza meghaladja majd a 800 kilométert – jelentette ki tegnap Székesfehérvárott tudósítónk kérdésére válaszolva Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, aki elmondta: a tárcának megalapozott gazdaságpolitikai koncepciója van, amit a Pénzügyminisztériummal karöltve jól tud érvényesíteni.

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter tegnap egy székesfehérvári sajtótájékoztatón bejelentette: a gazdasági tárca a megyei kereskedelmi kamarák bevonásával európai uniós felkészítő előadás-sorozatot indít vállalkozók számára február 4-től az ország több mint 150 kistérségében. A miniszter úgy fogalmazott, hogy a piachoz, a munkaerőhöz, az ismeretekhez való szabad hozzáférés, továbbá az átlátható mértékű állami beavatkozás, és a tiszta, szabad verseny elképzelhetetlen felkészült vállalkozók nélkül. A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot (GKM) gyakran érik támadások amiatt, hogy a tárcának – egyes vélemények szerint – nincs átgondolt gazdaságpolitikai koncepciója. Csillag István a Népszabadság erre vonatkozó kérdésére azt válaszolta: a minisztériumnak igenis van gazdaságpolitikai koncepciója. Ennek alapjai a beruházásösztönzés, a kis- és közepes vállalkozások fejlesztése, a gáz- és az elektromos energia piacának megnyitása, valamint a közlekedés fejlesztése.

A gazdasági és a pénzügyi tárca problematikusnak látszó viszonyáról és nem zökkenőmentes együttműködéséről szólva a miniszter kijelentette: nem tudja, min alapulnak azok a sajtóbeli találgatások, amelyek szerint a két tárca állandó harcban áll egymással, mely harcban ráadásul rendre a GKM veszítene.
[Népszabadság]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik