Belföld

Szabadalombitorlási pert vesztett a Richter Japánban

Az oszakai elsőfokú bíróság elutasította a Richter Rt. által a Famotidine A és B kristálymódosulatának szabadalombitorlása ügyében indított keresetét - közölte a Richter a BÉT honlapján csütörtökön.

A közlemény szerint a társaság jogászai tanulmányozzák a határozatot, azonban meggyőződésük, hogy a kereset megalapozott, ezért fellebbezést kívánnak benyújtani a másodfokú bírósághoz.

A Richter Gedeon Rt. 2002-ben szabadalombitorlási pert indított néhány, generikus gyógyszertermék gyártására jogosult japán gyár ellen a Famotidine szabadalmainak megsértése miatt. A Famotidine A és B kristálymódosulata világszerte szabadalmi oltalmat élvez, Japánban 1997-ben, illetve 1998-ban kapta meg a szabadalmat.

Az oszakai bírósági döntéstől függetlenül a Richternek további, egyrészt a Famotidine B kristálymódosulat, másrészt az eljárási szabadalom bitorlása miatti perei még folyamatban vannak Japánban. A közlemény szerint a bírósági döntéstől függetlenül a Yamanouchi és a Richter között megkötött licencszerződés továbbra is érvényben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik