Belföld

Bérlakások épülnek Terézvárosban

Bérlakás-építési programot indít a főváros VI. kerületének önkormányzata az idén, a terézvárosi vezetés számít az állami és a fővárosi források mellett a vállalkozói szféra beruházásaira is.

Verók István polgármester egy kerületi lakóház csütörtöki avatója alkalmából az MTI-nek arról is beszélt, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik az önkormányzati bérlakások iránt. Elmondta: a kerületi bérlakás-program elindításához – a főpolgármester ígérete szerint – a fővárosi stratégiai és rehabilitációs alapból is kaphatnak támogatást.

Jelezte azt is, várják azoknak a vállalkozóknak a jelentkezését is, akik részt vennének egy terézvárosi rehabilitációs programban. A kerületi vezetés elképzelései szerint a lepusztult, rossz állapotú egy-két szintes épületek helyére a Terézváros hangulatába illő, többszintes modern házakat emelnének.

Verók István elmondta: a most átadott Székely Bertalan utcai 22 lakásos ház építését a korábbi önkormányzati vezetés indította el. Az önkormányzati telken egy rossz állapotú épület elbontása után felépített társasház 400 millió forintos beruházási költségének nagyobb részét a Széchenyi-terv pályázatán kapták, a kerület 120 millió forintot biztosított az építkezéshez. A lakásokba beköltözőknek négyzetméterenként 500-600 forintot kell fizetniük havonta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik