Belföld

Szervezeti változások a Scalánál a piaci igények kiszolgálása érdekében

Az új felépítés a Scala folyamatos fejlesztését és növekvő erejét tükrözi.

A Scala Business Solutions, a kollaboratív ERP szoftverek globális gyártója bejelentette, hogy számos szervezeti változást léptetett életbe a folyamatos növekedés biztosítása és a változó piaci igények kiszolgálása érdekében. A változások közé tartozik egyes regionális üzleti egységek összekapcsolása, illetve új pozíciók létrehozása, amelyek segítségével a Scala hatékonyabban tud koncentrálni ügyfeleire és vezető technológiai pozíciójára.

„A Scala igen szilárd alapokat rakott le az elmúlt évek során. A mostani fontos változások azt az igényt tükrözik, hogy szervezetünket felkészítsük a jövőbeni növekedésre” – jelentette ki Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója. „Elhatároztuk, hogy átszervezzük vállalatunkat, hogy jobban kiaknázhassuk a cégben rejlő képességeket. Meggyőződésem, hogy növekedésünk során hasznunkra fognak válni a most végrehajtott változtatások.”

A szervezeti változások közé tartozik, hogy egyetlen nyugat-európai üzleti egységet hoznak létre a korábbi nyugat- és észak-európai üzleti egységek összeolvasztásával. Ezenfelül a Baltikum államai immár a közép-kelet-európai üzleti egységhez fognak tartozni, így a Scala maximálisan kihasználhatja a természetes szinergiákat és erőforrásokat.
A cég vezetésében a következő személyi kinevezésekre került sor:
• Jan Palmquist, korábban Senior Vice President Operations (operációs felelős vezető alelnök), Senior Vice President Worldwide Operations (globális operációs vezető alelnök) lesz.
• Steve Humble, korábban Senior Vice President for Client Support (ügyféltámogatásért felelős vezető alelnök), ezentúl a Senior Vice President Product Management (termékmenedzsmentért és támogatásért felelős vezető alelnök) pozíciót tölti be. Felelősségi köre kiterjed a termékek szállítására és felügyeletére, valamint az ügyféltámogatásra.
• Björn Anderssont – korábban Vice President Operations for Northern Europe (észak-európai operációs vezető alelnök) – Senior Vice President Channel Development (értékesítési csatorna fejlesztéséért felelős vezető alelnök) pozícióba nevezték ki. Feladata, hogy tovább fejlessze a Scala és világméretű partnerhálózatának kapcsolatát.
• André Israël, korábban Vice President for Operations Western Europe (nyugat-európai operációs vezető alelnök) a Senior Vice President Operations Support (operációs támogatásáért felelős vezető alelnök) funkciót tölti be, továbbá alá fognak tartozni a konzultációs szolgáltatások (Consulting Services), valamint az operációs támogatás (Operations Support) is.
• Patrick Pando a Vice President Operations Western Europe (nyugat-európai operációs alelnök) pozíciót tölti be. Pando eddig Vice President Operations for Central and Eastern Europe (közép-kelet-európai operációs vezető alelnök) volt.
• Steve Benford a Vice President Operations for Central and Eastern Europe (közép-kelet-európai operációs alelnök) pozícióba nevezték ki. Benford korábban a vállalat kollaboratív ERP platformjának, az iScala 2.1-nek a bevezetését irányította.
A tavalyi kutatási-fejlesztési (K+F) befektetések eredményeképpen a K+F szervezet csaknem kétszeresére nőtt. A cég termékstratégiájának kiszolgálása és a kollaboratív funkciók fejlesztése érdekében a cég K+F funkciói kibővültek. „Új termékkutatási részleget hoztunk létre annak érdekében, hogy megőrizzük technológiai előnyünket és ügyfeleinknek továbbra is egy gyorsan megtérülő, jó beruházás lehetőségét kínáljuk.” – jelentette ki Sergey Shvedov, a Scala technológiai igazgatója. Két új – a terméktervezésért és a termékkompetencia-központokért felelős – alelnök került kinevezésre, valamint egy új termékmenedzserrel bővült a csoport.

A Scala szoftverrel problémamentesen integrálhatók a szabványos üzleti folyamatok: a kollaboratív funkciókhoz a rendszer az Internetet használja. A Scala csúcstechnológiája több mint 30 különböző nyelven érhető el, és a cég stabil ügyfélkörrel rendelkezik a világ több mint 140 országában.

A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást –, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.

Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.

A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2001. évi árbevétele 70,6 millió amerikai dollár volt (79,1 millió euro).

Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.

2003 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a Scala és az iScala bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainal tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik