Belföld

Fúzióval új lap indulhat Észak-Magyarországon

Hamarosan a már meglévőnél is szorosabbra fűzi kapcsolatait az osztrák többségi tulajdonban lévő Inform Média (IM) Kft. három északkelet-magyarországi napilapja – értesült a Magyar Hírlap.

Az elmúlt hét szombatján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő Észak-Magyarország, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kelet-Magyarország és a Hajdú-Bihar megyei Hajdú-Bihari Napló fejléce alatt most először volt olvasható a várható közös név: Észak-Keleti Napló.

A három északkelet-magyarországi lapnál dolgozók tudni vélik, hogy a fúzióra még ebben az évben sor kerül. A most első ízben megjelent közös név legalábbis erre enged következtetni. Ebben az esetben elbocsátásoktól is tartanak a szerkesztőségekben. Az újságok egymástól korábban is komplett oldalakat vettek át, közös nyomdában készülnek, és az osztrák laptulajdonos soha nem rejtette véka alá: regionális újságban gondolkodik.
Az egyesülést Szabó Miklós, az Inform Média Kft. ügyvezetője, egyben a Hajdú-Bihari Napló főszerkesztője határozottan cáfolta. Mint mondta, a közös fejléccel mindössze azt akarják közölni: a három lap egy csapatba tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik