Belföld

MÁV: már csak 6 vonalon nincs forgalom

A MÁV Rt. hat vasútvonalán szünetelt péntek reggel a forgalom, itt az utasok Volán-járatokkal érhették el úticéljukat - tájékoztatott Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügyeletese.

Csütörtök hajnaltól még 32 vonalon nem jártak a szerelvények a Bz-motorkocsik meghibásodása és leállítása miatt. Volán-busz járt a vonatok helyett Villány és Mohács, Komárom és Esztergom, Nyíregyháza és Nyíradony, Mezőhegyes és Battonya, Kisszénás és Kondoros, Murony és Békés, valamint Lajosmizse és Kecskemét között.

Ezeken a szakaszokon továbbra is késésekre lehet számítani, s zsúfoltság is előfordulhat.
– A vasúttársaság szakemberei egész éjszaka dolgoztak azon, hogy a lehetőségekhez képest kiszámítható menetrendet és közlekedési eszközt biztosítsanak – hangsúlyozta Kavalecz Imre.
A MÁV arra törekszik, hogy a vonatpótló autóbuszok is a leállított motorszerelvények helyett közlekedő vonatok is ideiglenes vagy végleges menetrend szerint járjanak. Hivatalos menetrend alapján szállítják az utasokat a Székesfehérvár-Komárom, a Székesfehérvár-Sárbogárd, a Somogyszob-Nagyatád vonalon.

Péntek hajnalban négy óra előtt Szentlőrinc-Sellye között is elindult az első vonat és napközben követi menetrend szerint a többi is. Ugyancsak kora reggel megindultak a személyvonatok Szombathely-Kőszeg, Tatabánya-Oroszlány, Pusztaszabolcs-Székesfehérvár, Sárbogárd-Bátaszék-Baja vonalon.

Helyreállt a menetrend szerinti vonatközlekedés Püspökladány és Biharkeresztes, Kál-Kápolna és Kisújszállás, Debrecen és Füzesabony, Debrecen és Tiszalök, Debrecen és Nagykereki, Mátészalka és Tiborszállás, Nyíregyháza és Vásárosnamény, Szolnok és Makó, Vác és Diósjenő, Aszód és Vácrátót között, néhány vonatot forgalomba állítanak Vác és Balassagyarmat között is.

Vonatpótló autóbuszokkal bonyolítják le a forgalmat Rédics és Zalaegerszeg, Diósjenő és Balassagyarmat, Diósjenő és Romhány, Aszód-Balassagyarmat és Ipolytarnóc, Tatabánya és Pápa, Csorna és Pápa, Körmend és Zalalövő, Rédics és Zalaegerszeg, Lepsény és Veszprém, Somogyszob és Balatonmáriafürdő, Dunaújváros és Paks, Dombóvár és Komló, Kál-Kápolna és Kisterenye, Kazincbarcika és Rudabánya, Abaújszántó és Hidasnémeti, Mátészalka és Csenger, Ohat-Pusztakócs-Tiszalök és Görögszállás között.

Autóbuszok szállítják az utasokat Békéscsaba szárnyvonalain Békéscsaba-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Szeged, Mezőtúr-Kisszénás-Orosháza-Mezőhegyes, Szolnok-Kiskunfélegyháza, Kiskunfélegyháza-Orosháza, Szolnok-Szentes-Makó, Kecskemét-Kunszentmárton, Kecskemét-Fülöpszállás, Kiskőrös-Kalocsa vonalon.

Karcag és Tiszafüred között a részleges vonatközlekedés mellett néhány vonat helyett autóbuszok viszik majd az utasokat. Debrecen térségében, valamint Rédics és Zalaegerszeg között továbbra sem járnak az InterPici vonatok.

A vasúti menetrend szerint vonatpótló autóbuszok közlekednek Barcs és Villány között, ahol egy újabb autóbusz beállításával megoldódtak a közlekedési gondok. Ezen a szakaszon csak szombat reggeltől indulnak meg a vonatok. Pénteken a szokásos 12 vonat helyett autóbuszok közlekednek Barcs és Pécs, illetve Szentlőrinc és Szigetvár között.

A vonatok, illetve a vonatpótló autóbuszjáratok menetrendjeiről az utasok a MÁV internetes honlapjáról tájékozódhatnak, valamint hívhatják az ingyenes zöld számokat: a 06-80/203-733, 06-80/204-280, 06-80/204-281, 06-80/203-282, 06-80/203-283, 06-80/203-284. A MÁV budapesti központi tudakozójának telefonszáma: 461-54-00.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik