Belföld

Korrekciós emelkedésre számítanak a tőzsdén

Csütörtökön megközelítőleg 30 pontos erősödéssel nyitott a BUX. A kezdő értéke 7768,82 pont volt. Az előző napi BUX-esés korrekciójára számítanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett tőzsdei szakértők.

– Az európai tőzsdéken a szerdai csökkenés korrekciója figyelhető meg a reggeli nyitásban, ez alapján hasonló folyamat várható a magyar piacon is – mondta el Trippon Mariann, a CIB Bank Rt. elemzője. Hozzátette, hogy mind az ármozgások, mind a forgalom várhatóan mérsékelt lesz.

Kaposi Zsolt, az OTP Bank Rt. elemzője szerint a nemzetközi piacok hatása alatt lesz a budapesti tőzsde, hasonlóan a szerdai naphoz, amikor az iraki háborús készülődés bizonytalanságot okozott. Csütörtökön viszont a kedvező vállalati eredmények pozitív irányba változtatták meg a hangulatot.

A fejlett technológiai részvények hátán jelentős emelkedéssel zárt csütörtökön a tokiói értéktőzsde fő mutatója. A szektor részvényeit az amerikai Texas Instruments vártnál jobb negyedik negyedévi eredményjelentése értékelte fel. A dollár erősödött a jenhez képest. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 179,88 pontos, azaz 2,09 százalékos emelkedéssel 8790,92 ponton zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik