Belföld

WIFI-központ Budapesten

A budapesti Krisztina Plazában Kiss Péter munkaügyi miniszter és Christoph Leitl, az Osztrák Gazdasági Kamara elnöke megnyitotta az osztrák kamara oktató- és továbbképző intézete, a WIFI első külföldi központját.

Matheidesz Mária, a WIFI Hungária ügyvezető igazgatója a Népszabadságnak elmondta: ajánlataik közül eddig a gyorsolvasás a legnépszerűbb, de számos jelentkező van például a létesítménygazdálkodási ismeretek elsajátítására.

Christoph Leitl a Népszabadság érdeklődésére elmondta: a budapesti WIFI-végzettségről szóló oklevelet nemcsak Bécsben ismerik el az osztrákkal egyenértékűnek, hanem az egész Európai Unióban. Ausztriában évente háromszázezren kapcsolódnak be az intézeti rendszer által biztosított szakképzési és továbbképzési programokba. Leitl szerint a jól képzett magyarok nem veszélyeztetik az osztrák munkaerőpiacot.

Az osztrák kamarai elnökkel tegnap megbeszélést folytatott Major István, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, aki sürgette, hogy Ausztria mielőbb alakítsa ki a munkaerőmozgásra vonatkozó nemzeti szabályozását a Magyarország EU-csatlakozása utáni időre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik