Belföld

Tavaszra szlovén-jugoszláv szabadkereskedelmi megállapodás?

A szlovén gazdasági miniszter szerint a jugoszláv kormány a kereskedelemi lobbi nyomására halasztotta el a két ország szabadkereskedelmi megállapodásának tavaly december 26-ára kitűzött aláírását.

Mint arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk Jugoszlávia és Szlovénia szabadkereskedelmi megállapodásának december 26-ára
bejelentett aláírását a jugoszláv fél elhalasztotta. Ezzel kapcsolatban Tea Petrin, Szlovénia gazdasági minisztere egy televíziós műsorban kijelentette: a két ország között kereskedelmi reciprocitás olyan mértékben megvalósítható, amilyen mértékben a jugoszláv vállalatok képesek meggyőzni a szlovén cégeket arról, hogy termékeik elég jó minőségűek. A miniszterasszony azt is elmondta: több ízben folytatott telefonbeszélgetsét Miroljub Labusz szövetségi kormányalelnökkel, s úgy tűnik számára, Jugoszlávia azért halasztotta el a megállapodás aláírását, mert a kereskedelmi lobbik nyomást gyakorolnak a kormányra. Hangsúlyozta, hogy Szlovénia nem diszkriminatív a külföldi befektetőkkel szemben. Szerinte az idei év első negyedében várható a szabadkereskedelmi megállapodás aláírása, ami azért is sürgős, mert Szlovénia 2004 májusában az Európai Unió tagjává válik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik