Belföld

Szerdán kezdődik a Szociális Világfórum

Porto Alegrében, a harmadik Szociális Világfórumon találkoznak a neoliberalizmust ellenző civil szervezetek a Föld majdnem minden országából. A rendezvény a davosi Világgazdasági Fórum alternatívája akar lenni, éppen akkor tartják, amikor a Föld leggazdagabb vállalatainak vezetői Davosban tanácskoznak.

Sokak szerint a harminckét éve működő davosi Világgazdasági Fórum a jelenlegi világrend motorja. A svájci városban az ezer leghatalmasabb cég vezetője a bizalmi válságról fog idén tanácskozni. Mint a davosi fórum oldalán olvasható, a központi kérdés a csütörtökön kezdődő konferencián az, hogy vajon miképpen állítható helyre a parlamentáris demokrácia intézményeiben és a multinacionális vállalatokban való bizalom, amely a Nemzetközi Gallup Intézet felmérése szerint világszerte megrendült.

A braziliai Porto Alegrében, a szerdán kezdődő Szociális Világfórumon viszont már egy új társadalomról beszélnek, amely az egyén jogaira, a szolidaritásra és a környezet tiszteletére épül – olvasható a Szociális Világfórum honlapján.
[Népszabadság]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik