Belföld

Mandula Petra párosban elődöntős

Mandula Petra a svájci Emanuelle Gagliardi oldalán két játszmában legyőzte az ötödik helyen kiemelt Daniela Hantuchova, Meghann Shaughnessy szlovák, amerikai duót a nők párosversenyének negyeddöntőjében. Egyéniben Venus Williams és Andre Agassi könnyedén jutott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe - írja a Népszabadság.

A Mandula Petra, Emanuelle Gagliardi (magyar, svájci) páros 6:4, 6:2-re nyerte a Hantuchova, Shaughnessy (szlovák, amerikai, 5.) párost a női páros versenyek negyeddöntőjében. Az 1 óra 4 perces mérkőzésen Manduláék valamennyi breaklehetőségüket kihasználták: négyből négyszer vették el az ellenfél adogatását. A magyar teniszezők közül utoljára Temesvári Andrea játszott elődöntőt párosban Grand Slam-tornán, 1990-ben pont Melbourne-ben. Manduláék az elődöntőben a nyolcadik helyen kiemelt Conchita Martinez, Nágya Petrova spanyol-orosz kettőssel, vagy a másodikként rangsorolt Virginia Ruano Pascual, Paola Suarez spanyol-argentin párossal találkoznak.

A juniortorna nyitó fordulójában Németh Virág egyesben simán nyert, párosban viszont vereséggel nyitott: a magyar játékos mindössze 37 percet töltött a pályán a hazai közönség előtt szereplő Tiffany Welford ellen (6:1, 6:0), Teller Petrával az oldalán viszont három szettben kikapott egy ausztrál duótól. A fiúknál Szatmáry Adriánnak sem termett babér a mai napon: a magyar versenyző a jugoszláv Karolj Fodor oldalán egy osztrák duótól kapott ki három szettben.
[Népszabadság]

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik