Belföld

A hazatoloncolást is vállalniuk kell a kínaiakat beutaztatóknak

Még nem dőlt el, melyek lesznek azok az utazási irodák, amelyek a kínai beutazó turizmussal foglalkozhatnak. A kínai fél határozott kérése, hogy a magyar beutaztató partnerek rendelkezzenek az állam ajánlásával - írja a Magyar Hírlap.

Miután Magyarország megkapta a Kínai Népköztársaság által jóváhagyott célország státusát, Kínában egy hatóság jelöli ki azokat az állami tulajdonban lévő, kiutaztatással foglalkozó utazási irodákat, amelyek engedélyt kapnak a hazánkba irányuló utasforgalom lebonyolítására. Mivel a kínai fél határozottan kérte, hogy a magyar beutaztatók rendelkezzenek a magyar állam ajánlásával, ennek eleget is fogunk tenni – mondta Badacsonyi György, a Magyar Utazásszervezők és Közvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője. Azt senki ne gondolja, hogy a minisztérium dönti majd el, kik lesznek a szerencsés beutaztatók, de a szövetség elkészít egy követelményrendszert a Miniszterelnöki Hivatal turisztikai államtitkárságának, amely megkönnyíti az irodák kiválasztását.

Annyi bizonyos, hogy a beutaztatási üzlet elnyerését szigorú feltételekhez akarja kötni a szervezet. A szakmai és anyagi garanciák felmutatásán túl ugyanis vállalni kell majd az esetlegesen disszidálni kívánó kínai állampolgárok hazatoloncolásának költségeit is. Az itt élő kínai családok hátramaradt tagjai közül vélhetően többen is szeretnék követni a már hazánkban élőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik