Belföld

A GM nem bontaná szakaszokra az M7-est

A díjasítás szempontjából a Balaton térségében az M7 autópálya teljes szakaszát csak egységesen szabad kezelni, abból semmiképpen sem célszerű kiragadni egyes részeket - mondta Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter szerdán.

A gazdasági és közlekedési tárca vezetője Siófok térségében, az M7 94-es kilométer-szelvényénél bejáráson tekintette meg, hogy milyen hatást gyakorol a forgalomra az autópálya matrica bevezetése.

– Az M7 díjasítása során a tárca az út menti települések lakóinak érdekei mellett a társadalmi igazságosság szempontjait is igyekezett figyelembe venni – hangoztatta a miniszter.

A gazdasági tárca vezetőjének a véleménye szerint nem lenne összeegyeztethető az egyenlő közteherviselés elvével, hogy amikor az ország keleti, elmaradottabb térségeiben élők, hosszú várakozás után végre autópályán közlekedhetnek, azonnal díjat fizessenek, azon dunántúli térségek lakói pedig, akik évtizedek óta élvezik az M7-es gazdaságfejlesztő hatásait, mentesüljenek az autópálya díj megfizetése alól.

A miniszter a helyszíni szemle előtt tárgyalt Balázs Árpáddal, Siófok polgármesterével, aki az elmúlt év végén a kormányzattól a várost övező szakaszra díjfizetési mentességet kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik