Belföld

Pozitív nap várható a tőzsdén

Több mint 40 pontos emelkedéssel 7837,41 ponton nyitott a BUX. Gyenge aktivitás mellett kis mértékben emelkedő vagy stagnáló árakat várnak kedden a budapesti részvénypiacon a megkérdezett tőzsdei szakértők.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház Rt. üzletkötője a kereskedés elején kisebb erősödésre számít az európai tőzsdék nyitása alapján. Délután véleménye szerint az Egyesült Államokban megjelenő vállalati gyorsjelentések befolyásolhatják leginkább az árfolyamokat.

Antal Dénes, a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. üzletkötője nulla körüli index változást valószínűsít, és a vezető részvények közül csak az OTP piacán vár számottevő érdeklődést. Ő is úgy véli, hogy délután élénkülhet meg a kereskedés az amerikai piacok nyitásától függően.

A londoni FTSE-100 részvényindex a hétfői záró értékén nyitott kedden, majd pár perc elteltével 25,20 pont volt a nyeresége. A frankfurti DAX-30 7,33 pontos emelkedéssel indult kedden, és rövidesen már 30,10 pont volt a nyeresége.

A bankrészvények erősödése nyomán emelkedő volt az irányzat kedden a tokiói értéktőzsdén. A dollár erősödött a jenhez képest. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 149,76 pontos, azaz 1,75 százalékos nyereséggel 8708,78 ponton állt a kereskedés végén. Hétfőn 131,43 pontot, azaz 1,51 százalékot gyengült a tőzsdemutató. Tőzsdezáráskor a dollár 118,78 jen volt Tokióban, 0,64 jennel több a hétfő késő délutáninál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik