Belföld

Gyurcsány: Vége a Kovács-korszaknak

Medgyessy Péterrel felhőtlen és baráti a viszonyom - mondta a Magyar Nemzet kérdésére Kovács László, az MSZP elnöke, külügyminiszter, Gyurcsány Ferencnek, a miniszterelnök stratégiai tanácsadójának egy múlt heti konferencián elhangzott szavaira utalva, amelyek szerint "véget ért az MSZP-ben a Kovács-korszak".

Tény, hogy véget ért az az időszak, amikor ellenzékben két évig én irányítottam a pártot – tette hozzá Kovács László. – Medgyessy Péter miniszterelnök-jelöltté választásával ketten vittük tovább az ügyeket – mondta. Ma van a pártnak elnöke és van miniszterelnöke – hangsúlyozta. Gyurcsány Ferencet nemcsak a múlt pénteki konferencián, hanem már korábban is Kovács László pártelnök lehetséges kihívójaként emlegették. Maga Gyurcsány egy hónappal ezelőtt a Népszabadságnak adott interjújában erről így nyilatkozott: “Természetes, hogy egy demokratikus pártban a mégoly sikeresen működő pártelnök (Kovács László – A szerk.) is idővel váltani akar.”

Saját ambícióiról azt mondta: “Arra törekszem, hogy befolyásoljam az MSZP és a kormány politikáját. […] Az MSZP változások előtt áll, […] ebben a munkában szeretnék részt venni, de nem hiszem, hogy ehhez most formális vezetővé, mondjuk az elnökség tagjává kellene válnom.” Az MSZP március 29–30-án tartja tisztújító közgyűlését. Információink szerint ezen az elnökség 4-5 tagját cserélhetik le. Kovács Lászlónak jelenleg nincs kihívója. Az MSZP tagságának egy része erre az időpontra teszi Kovács távozását, illetve Gyurcsány színre lépését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik