Belföld

A Scala új vertikális piacot hódít meg a BT Wholesale-lel kötött megállapodás alapján

A vezető üzleti hálózati szolgáltató vertikális kollaboratív ERP megoldást fejleszt a brit távközlési iparág számára.

A Scala Business Solutions megállapodást írt alá a BT Wholesale-lel, amelynek értelmében piacra kerül az iScala 2.1 – a Scala tavaly májusban megjelentetett kollaboratív ERP rendszerének – vertikális iparági változata. A BT Wholesale, a Scala megoldás-szállítója és a Scala teljes termékskálájának viszonteladója, az iScala 2.1 használatával egy, kifejezetten a távközlési iparág számára készített kollaboratív ERP megoldást dolgoz ki. A BT Wholesale a BT Group része, amely Európa egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója.

A terméket elsősorban a BT Wholesale vásárlói bázisának körében – közepes méretű angliai távközlési vállalatok, illetve nemzetközi távközlési cégek brit leányvállalatai számára – értékesítik és implementálják majd. A megállapodás kiváló bizonyítéka annak, hogy a rugalmas iScala alkalmazás valóban ideális alapot biztosít, amelyre építve kollaboratív ERP megoldások készíthetők az egyes speciális iparágak számára.

„A kapcsolatunk a BT-vel jól jelzi, hogy az iScala-ra építve képesek vagyunk ERP megoldásokat készíteni a vertikális piaci szektorok számára” – jelentette ki Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója. „A BT erőforrásai és kapcsolatai lényeges lendületet adhatnak ebben a fontos szektorban. Szeretnénk továbbá modellként használni ezt az együttműködést a jövőben más, hasonló kapcsolatok kialakításához is.”

„Mivel manapság a távközlési cégek számára létfontosságú a hatékonyság maximalizálása, hisszük, hogy az ERP előtt nagyszerű lehetőségek állnak a távközlési iparágon belül. A BT Wholesale pedig tisztában van vele, hogy a belső folyamatok javítása éppoly fontos, mint a távközlési berendezések értékesítése” – nyilatkozta Stuart Horwood, a BT Wholesale Markets ügyvezető igazgatója. „Azért a Scalát választottuk az együttműködéshez, mert a Scala-rendszer teljes birtoklási költsége (TCO= total cost of ownership) számunkra a legelőnyösebb, az alkalmazás nagyon rugalmas, így vásárlóink számára testre szabott megoldásokat tudunk kialakítani.”

A Scala meglévő vertikális piaci – például a szállodaipar vagy a gyógyszer-, és vegyipar – megoldásainak sikerére építő új, az angliai távközlési iparág számára készült megoldással a cégek nagyobb mértékű integrációt lesznek képesek kialakítani a különféle üzleti funkciók – például a pénzügy, a HR és a logisztika – között, s ezáltal figyelemreméltó növekedést érhetnek el az üzleti hatékonyság terén.

A Scala egész világra kiterjedő partnerhálózata értékesítési, implementációs és rendszerintegrációs szolgáltatásokat biztosít több mint 120 országban. Ebből fakadóan számos téren biztosít előnyt a vásárlók számára – például üzleti, alkalmazási és műszaki szaktudást – a kollaboratív ERP szoftverrel kapcsolatban. Burdett hozzátette: „A földrajzi kiterjedés, az iparági szaktudás és a partnereink által biztosított átfogó megoldások révén vásárlóink maximálisra növelhetik befektetéseik megtérülését.”

Magyarországi vonatkozások a vertikális piaci megoldások területén

A Scala Business Solutions magyarországi leányvállalata, a Scala ECE Hungary Kft. 2002. áprilisában jelentette be a Novodata Rt-vel kötött együttműködési megállapodását, amelynek értelmében a két cég a jelentős fejlesztéssel összehangolt rendszereikkel közösen lépnek fel olyan piaci helyzetekben, amikor valamely gazdasági társaságnak pénztári terminálokat kezelő rendszerre és vállalati ügyviteli rendszerre is szüksége van. Az együttműködés kínálta megoldás egyedülálló a kis- és középvállalatok piacán.

A Scala ECE Hungary Kft. 2002. decemberében jelentette be, hogy disztribútori megállapodást írt alá a finn Automaster Oy vállalattal. A megállapodás szerint a Scala implementálja és supportálja az Automaster márkakereskedés-felügyeleti rendszerét Magyarországon. A Scala a saját ERP rendszeréhez illesztette az AutoMaster szoftvert, ezáltal lehetővé tette, hogy gépjármű-forgalmazók, -importőrök és szervizhálózatok teljes üzleti folyamataikat lefedhessék a két rendszer együttesével.


A BT Wholesale-ről

A BT Wholesale átfogó hálózati szolgáltatásokat kínál az Egyesült Királyságon belül több mint 500 telekommunikációs cég, hálózati operátor és szolgáltató, többek között a BT csoport más cégei – a BT Retail, a BT Ignite és a BTOpenworld – számára. A BT Wholesale átfogó telekommunikációs csomagokat alakít ki vásárlóival együttműködve, hogy segítse őket az üzleti sikerek elérésében. További információ: www.btwholesale.com.

A Scala Business Solutions-ről

A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást –, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.

Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.

A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2001. évi árbevétele 70,6 millió amerikai dollár volt (79,1 millió euro).
Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.

2003 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a Scala és az iScala bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainal tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik