Belföld

Néhány részvény ára nagyot változhat ma a tőzsdén

Nem várnak jelentősebb ármozgást hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett részvénypiaci szakértők, egy-két részvénynél azonban kisebb árcsökkenésre számítanak. A BUX 2,13 pontos emelkedéssel 7899,89 ponton nyitott.

Farkas Róbert, a Takarékbank üzletkötője úgy látja, hogy főleg az OTP árfolyama korrigálhat lefelé. Meglátása szerint a Mol árfolyama is csökkenhet, elképzelhető ugyanis, hogy a papírt csak a horvát INA olajtársaságra tett ajánlat miatt vették pénteken. Az üzletkötő összességében nem vár jelentős ármozgást, a BUX 50 pontos elmozdulását tartja elképzelhetőnek.

Horváth Zoltán, a CIB Értékpapír Rt. üzletkötője is úgy véli, hogy kisebb ármozgások lesznek a hétfői kereskedésben. Hozzátette: a Mol árfolyama csökkenhet hétfőn, mert nem volt olyan hír amelynek hatására a múlt héten erősödnie kellett volna a papírnak. Horváth Zoltán szerint a gázüzletág új törvényi szabályozása csak akkor hathat majd a részvény árfolyamára, ha már elfogadták az új jogszabályt.

Hétfőn a New York-i árutőzsde (NYMEX) zárva tart Martin Luther King Jr. emléknapja miatt, így a NYMEX Szingapúrban folytatódó elektronikus jegyzése sem működött.

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 2,4 pontos, a frankfurti DAX-30 8,78 pontos nyereséggel indult hétfőn.

Hétfőn meredeken esett a tokiói értéktőzsde vezető mutatója, mert egy tokiói fedezeti alap bezárásáról szóló hír megrémítette a befektetőket. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 131,43 pontos, azaz 1,51 százalékos veszteséggel 8558,82 ponton zárt hétfőn. Pénteken 81,08 pontot, azaz 0,94 százalékot nyert, csütörtökön 2,58 pontot, azaz 0,03 százalékot vesztett az irányadó mutató. Az első szekció összes részvényének Topix mutatója 0,47 százalékkal 855,18 pontra csökkent. Pénteken 0,34 százalékkal 859,25 pontra javult, csütörtökön 0,07 százalékkal 856,30 pontra emelkedett ez a mutató. Tőzsdezáráskor a dollár 118,23 jen volt Tokióban, 0,24 jennel drágább a pénteki későinél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik