Belföld

Kárpátalján Audi-összeszerelést terveznek

A kárpátaljai Eurocar vállalat, a Skoda hivatalos ukrajnai márkakereskedője a tervek szerint az idei év első félévében megkezdi Audi4 és Audi6 típusú személygépkocsik összeszerelését.

Az Eurocar a Viposz céggel, az Audi hivatalos ukrajnai importőrével közösen kívánja megvalósítani az Audik gyártását – tudta meg az Interfax-Ukraina a kárpátaljai vállalatnál. Ebből a célból még a tavalyi év végén létrehozták az Eurovip vegyesvállalatot, amelynek célja az Eurocar összeszerelési és a Viposz ukrajnai forgalmazási tapasztalatának minél jobb kihasználása.

Az Audik összeszereléséhez szükséges fődarabokat az Eurocar közvetlenül a német vállalattól kapja majd, a kész autókat pedig a Viposz forgalmazza. Az Eurocarnál nem közölték, hány gépkocsit kívánnak évente összeszerelni, mondván, hogy az a kereslettől függ majd, s arra sem tértek ki, mennyi lesz az ukrán összeszerelésű Audik ára.

Viktor Posztelnikov, a Viposz vezérigazgatója az Avtocentr című szakfolyóirat szerint közölte: az ukrajnai Audik ára alacsonyabb lesz, mint a Németországban készülőké. A csopi székhelyű Eurocar 2001 decemberében jött létre. 2002 márciusában fejeződött be a Skoda gépkocsi gyártásának engedélyezési eljárása, és az audit befejezése után megindult a Skoda Octavia, majd júniusban a Skoda Fabia típusú gépkocsik sorozatgyártása a vállalat tiszasalamoni (Szolomonove) üzemében. A vállalat jelenlegi éves kapacitása 1500 gépkocsi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik