Belföld

Javuló eredményei ellenére visszaesést vár a Yahoo!

A Yahoo! internetes médiatársaság szerdán tőzsdezárás után közölte, hogy az előző év azonos időszakának vesztesége után nyereséget ért el, mivel a fizetős szolgáltatásai iránti kereslet javította árbevételét.

A társaság azonban a jelenlegi negyedévre árbevételének és eredményének visszaesését várja, így részvényeinek árfolyama 5,6 százalékkal 18,48 dollárra estek a tőzsdezárás utáni kereskedelemben a Nasdaq-záró 19,58 dollár után.

A Yahoo! nettó nyeresége a negyedik negyedévben 46,2 millió dollár, részvényenként nyolc cent volt az egy évvel korábbi 8,7 millió dollár, részvényenként két cent veszteség után. A pénzügyi költségek, adók, leírások és amortizáció előtt számolt eredmény (EBITDA) 85,3 millió dollár lett.

A Thomson First Call által készített elemzői konszenzus részvényenként hat cent nyereségre számított. A negyedik negyedévben az árbevétel 285,8 millió dollárra emelkedett az előző negyedévben kimutatott 248,8 millió dollárról és az egy évvel korábbi 188,9 millió dollárról. Az elemzők átlagosan 278,6 millió dollár árbevételre számítottak.

A társaság marketing-szolgáltatásokkal foglalkozó üzletága 177,5 millió dollár árbevételt hozott össze, ez 31 százalékkal haladja meg 2001 azonos időszakának szintjét. Az általános piaci gyengélkedés ellenére a Yahoo sikeresen vészelte át az elmúlt hónapokat, s növelte reklámbevételeit.

A Yahoo! közölte, hogy várakozásai szerint a jelenlegi negyedévben 255-275 millió dollár árbevételre és 60-70 millió dollár EBITDA-ra számít. Ez elmaradást jelentene az elmúlt negyedévhez képest.

A teljes idei évre a társaság 1,15-1,22 milliárd dollár árbevételre és 295-330 millió dollár EBITDA-ra számít. Ez utóbbi adat 60 százalékos növekedést jelentene az egy évvel korábbi szinthez viszonyítva. A beruházások a várakozások szerint 70-90 millió dollár között lehetnek idén. A Thomson First Call elemzői konszenzusa 269,8 millió dollár árbevételt vár az idei negyedévre, s 1,17 milliárd dollárt a teljes évre.
[More on BBC News]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik