Belföld

Részvénytársasággá alakult az LNX

Részvénytársasággá alakult január 1-jei hatállyal a KFKI Csoport meghatározó tagja, az LNX Hálózatintegrációs Részvénytársaság - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A cég az átalakulást egyrészt dinamikus fejlődésével, másrészt az új kihívásoknak való megfeleléssel, így a stratégiai és operatív irányítás szétválasztásával indokolta. Az LNX igazgatóságának elnöke Horvai Mátyás, az ügyvezető igazgató Kászonyi Péter lett.

Az LNX alaptevékenységből származó nettó árbevétele 2002-ben 6,8 milliárd forint volt, amelyből mintegy 3 milliárd forintot tett ki a hozzáadott érték.

Az informatikai szektorban kiemelkedőnek számító adózás előtti 570 millió forint nyereséget a menedzsment a vállalati költségek szigorú kézbentartásával, illetve a hatékony munkaerő-gazdálkodással érte el – tartalmazza a közlemény.

A KFKI Csoport az elmúlt évi előrejelzés szerint 2002-ben mintegy 21 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami lényegében megegyezik az egy évvel korábbival. A csoport adózás előtti nyeresége 2002-ben a várakozások szerint 900 millió körül alakult, ami ugyanannyi, mint a 2001. évi összeg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik