Belföld

A Bosch bővítené egri üzemét?

A NAPI Gazdaság úgy értesült, hogy már javában folynak annak az akár 10 millió eurós értéket is elérő Bosch Rexroth AG (BR) beruházásnak az előkészületei, amellyel az egri termelést kívánják bővíteni. A lap információit Raveczki Róbert, a magyarországi Bosch-csoport kommunikációs vezetője nem cáfolta, ám nem is erősítette meg.

A Robert Bosch GmbH 100 százalékos tulajdonába – a Mannesmann Rexroth AG megvásárlását követően – csaknem két és fél évvel ezelőtt került BR magyarországi érdekeltsége, a Bosch Rexroth Hajtás- és Vezérléstechnika Kft. (BRHV) 2001. közepétől végzi pneumatikai alkatrészek, berendezések gyártását az észak-magyarországi városban.

A hat üzletágban tevékenykedő – ipari és járművekbe való pneumatikai eszközöket gyártó – BRHV jogelőd cégei meghatározó szereplői a magyarországi hajtás- és vezérléstechnikai piacnak. Többek között a BRHV szállította a Nemzeti Színház színpadtechnikáját. Akkor fővállalkozóként készítették el az elektromechanikus alsó- és felsőgépészetet, a elektronikai vezérlést és a teljes színpadtechnikai berendezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik