Belföld

Videokamera a legújabb Samsung mobilokban

Miközben a színes kijelzős modellek uralják a koreai piacot ebben az évben, a gyártók folyamatosan jönnek ki új termékeikkel, melyek a multimédiás funkciókra helyezik a hangsúlyt. A Samsung Electronics úgy döntött, hogy videokamerát épít legújabb - koncepcióként is szolgáló - telefoncsaládjába.

A digitális fényképezőgépet tartalmazó telefonok csak állóképek készítésére alkalmasak, a videokamerával egybeépített telefon viszont videó és hangfelvételek készítésére és tárolására is használható. A múlt év első felében a Samsung Electronics bemutatta SCH-V300 modelljét, mely egy beépített videokamera funkcióval rendelkező IMT-2000 rendszerű mobiltelefon. A cég ebben a hónapban mutatja be SCH-V310 modelljét, az első teljes értékű videokamera-telefont.

Az SCH-V310 modell képes kétirányú videohívások lebonyolítására, támogatja a videó kérésre (video on demand) rendszereket és a hangot is tartalmazó videofelvételek tárolását. A fő képernyő egy TFT-LCD kijelző, mely 262 000 színárnyalat megjelenítésére képes. A telefon külső oldalán egy 256 színű organikus elektro-lumineszcens (Organic Electro-Luminescent – EL) megjelenítő kapott helyet. A Samsung Electronics hamarosan befejezi az SCH-V330 és a SCH-V3000 videokamera-telefonok fejlesztését is, melyek még kifinomultabb funkciókkal rendelkeznek.

Az említett modellekbe épített 300 000 képpontos kamera kétszeres zoomolásra képes lencserendszerrel és kilenc beállítással rendelkezik. A telefonok 20 perc hanggal ellátott videofelvételt képesek tárolni, a lejátszás pedig a 262 000 szín megjelenítésére képes, kiváló minőségű TFT-LCD kijelzőn történhet. A felhasználónak elegendő egyszer megnyomni a felvevőgombot a másodpercenként 11 képkockát tartalmazó felvételek rögzítéséhez.

Kim Jong-In, a Samsung Electronics terméktervező csapatának igazgatója szerint „A mobiltelefon technológia fekete-fehér kijelzőkkel kezdődött, majd továbbfejlődött a színes kijelzők irányába. A következő generációs modellek beépített digitális kamerát kaptak, most pedig már a videokamera is bekerült a mobiltelefonokba. Ezen legújabb videotelefonok piaca ebben az évben kezd formát ölteni, és várakozásaink szerint a koreai mobiltelefon-piac 10-15 százalékát fogja kitenni 2003-ban.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik